Şehit Ağabeyi Suriyeli Aileye Evini Açtı - Son Dakika
Güncel

Şehit Ağabeyi Suriyeli Aileye Evini Açtı

Konya'da şehit ağabeyi Mustafa Erdoğan ile eşi, 1,5 aylık bebekleriyle kış günü sokakta kalan Suriyeli çifti dayayıp döşedikleri evlerine yerleştirerek, yaşantılarıyla herkese "örnek" oluyor.

03.04.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

METİN BOLAT - Konya'da şehit ağabeyi Mustafa Erdoğan ile eşi, 1,5 aylık bebekleriyle kış günü sokakta kalan Suriyeli çifti dayayıp döşedikleri evlerine yerleştirerek, yaşantılarıyla herkese "örnek" oluyor.

Hakkari'de 1995 yılında şehit olan Seyit Erdoğan'ın ağabeyi Kulu Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erdoğan (52) ve eşi Sultan, 1,5 aylık kızları Hanin ile kış günü sokakta kalan Suriyeli Muhammet Kerzun (24) ve eşi Nur Bakür'e (18) sahip çıktı.

Erdoğan çifti, dayayıp döşedikleri evlerine yerleştirdikleri ve tüm ihtiyaçlarını giderdikleri Suriyeli aileyi, kendi çocukları gibi görüyor.

Suriyeli aile, Erdoğan ailesi fertlerinin yaşadığı apartmandaki bir dairede 4 aydır yaşamlarını sürdürüyor.

Karşılık beklemeden yardım ettiler

Mustafa Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kürt ailesi olarak kardeşini vatan uğruna şehit verdiklerini söyledi.

Türk-Kürt ayrımcılığının hiçbir zaman olmadığını anlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında yaşadıklarını dile getirdi.

Şu an zor durumdaki Suriyelilerin de devletin şefkati sayesinde Türk bayrağı altında yaşadığını aktaran Erdoğan, kendilerinin de Suriyeli bir aileye misafirperverliklerini göstermeye çalıştığını kaydetti.

Erdoğan, bir kış günü ellerinde ufak bir valiz ve bebekleri olan Suriyeli aileyle karşılaştıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Onlara, 'Nerede yatacaksınız?' diye sordum. 'Başımızı sokacağımız bir yer olursa kartonun üstünde yatarız' dediler. Paraları yoktu. Vicdanen çok rahatsız oldum. İlk gün evimizde ağırladık. Sonra genç çifti, içini dayayıp döşediğimiz boş daireme yerleştirdik. Üzerlerine elbise aldık. Tüm ihtiyaçlarını giderdik. Çevremizdeki insanlar da yardım etmek istedi. Şimdi sıcak bir yuvaları var. Muhammet inşaatlarda çalışıp para kazanıyor. Üç çocuğum var. Muhammet dördüncü çocuğum, eşi gelinim, çocukları da torunum oldu. Çocuklarım da onları kardeşleri gibi görüyor. Yaptıklarımızdan dolayı beni 'baba', eşimi de 'anne' gibi görüyorlar. Tüm bunları Allah rızası için yapıyoruz. Bir beklenti içerisinde değiliz."

Hayırsever çifti "baba" ve "anne" olarak görüyorlar

Muhammet Kerzun ise ülkelerindeki iç savaş nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

Her şeylerini geride bırakarak geldikleri Türkiye'de insanların misafirperverliğini hep hissettiklerine vurgu yapan Kerzun, "Bize sahip çıkmasalar soğuktan ölecektik. Çocuğumuz hasta olduğunda ilgileniyorlar. Kira parası almıyorlar. Eşya verdiler. Bizi kendi evlatlarından ayrı tutmuyorlar." diye konuştu.

Nur Bakür ise bebeğine banyo yaptırmayı, nasıl bakacağını Sultan Erdoğan'dan öğrendiğini söyledi.

Kendilerinin üşümemesi ve rahat etmesi için Erdoğan çiftinin ellerinden geleni yaptığını anlatan Bakür, "Çocuğum hastalandığında bizden çok telaşlanıyorlar. Hemen hastaneye götürüp ilacını alıyorlar. Allah razı olsun onlardan." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Ağabeyi Suriyeli Aileye Evini Açtı - Son Dakika


Advertisement