Şehit Aileleri İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri İçin Yardım Kampanyası

AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, şehit polis ve asker aileleri için yardım kampanyası başlattı.

09.09.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kayseri Milletvekili Kemal Tekden, şehit polis ve asker aileleri için yardım kampanyası başlattı.

Tekden, Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, İncesu Organize Sanayi Bölgesi, İl Müftülüğü, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği temsilcileriyle Garnizon Şehitliğini ziyaret etti. Burada Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Tekden, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Kayseri'nin kalbinin kahraman şehit asker ve polisler için attığını söyledi.

Son günlerde aziz Türk milletinin, göz bebeği, birlik ve beraberliğinin teminatı olan kahraman asker ve polislerinin, "hain, kalleş, aşağılık, melun" PKK terör örgütü tarafından şehit edildiğini ifade eden Tekden, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasına yönelik haince saldırılar gerçekleşmektedir. Ateşin düştüğü yer, ciğerimizin tam ortasıdır. Gözyaşı değil, kandır akıttığımız. Acımız büyük ve derin. Onları toprağa değil, gönlümüze gömdük. İşte tam bu noktada da kahraman şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine sahip çıkmak üzere toplandık. Bugün burada siyasi kimliğimizden sıyrılıp birlik ve beraberlik için, kardeşliğimiz için toplandık. Onların yanında olduğumuzu hissettirmekten çok daha fazla şeyler yapmamız lazım. Gün, bir olma günüdür, gün, iri olma günüdür, gün, çelik gibi bir irade ortaya koyarak devletimizin kararlı mücadelesine ortak olma günüdür, gün, millet olma şuuru ile hareket etme günüdür."

Tekden, yurdun her yanında yapılan protesto yürüyüşlerinden daha fazla şeyler yapılması gerektiğine vurgu yaparak, "Gelin şehitlerimizin emaneti olan aileleri için daha somut işler yapalım. Bunun için TSK Mehmetçik Vakfı ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı adına açtırdığımız banka hesaplarına nakdi yardımlarda bulunalım. Aynı zamanda şehit asker ve polislerimiz için toplu hatimler indirelim ve dualar edelim" ifadesini kullandı.

Feraset ve sağduyu sahibi herkesten destek beklediğini belirten Tekden, kendisinin, sahibi olduğu şirketler adına da yardımda bulunacağını sözlerine ekledi.

Gazi Yılmaz Uçkan da dün kendini bilmeyen hainlerin "direnişe geçtiklerini" söylediğini belirterek, bu topraklar için can vermeye her zaman hazır olduklarını kaydetti.

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç ise teröre karşı tepkilerin hukuk çerçevesinde yapılması ve bu milletin bin yıllık kardeşliğine zarar verilmemesi gerektiğini anlattı.

"Otobüslere yapılan saldırılar, sokaklardaki taşkınlıklar bin yıllık kardeşliğimizin içinde olmayan şeyler" diyen Konaç, "Bu anlamda, şehit aileleri ile omuz omuza olduğumuz göstermek için kampanya oluşturulması, şehit ailelerimiz ve onların mirasına sahip çıkmaktır. Ben değerli vekilimize öncelikle teşekkür ediyorum. Aklıselim ve sağduyu bize yakışandır. İnşallah bu işin sonu selamet olacak ve vatanımız kıyamete kadar payidar olacaktır" dedi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da bu zor günlerde birlik ve beraberliğin muhafaza edilerek, taşkınlıklardan uzak durularak tepkilerin dile getirilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların, Ziraat Bankası'nda TSK Mehmetçik Vakfı için açtırılan TR470001002274568633975008 numaralı Türk lirası, TR200001002274568633975009 numaralı Amerikan doları ve TR900001002274568633975010 numaralı avro hesabı ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malülü ve Şehit Aileleri Vakfı için açtırılan TR320001002533000019825364 numaralı Türk lirası, TR930001002533000019825333 numaralı Amerikan doları ve TR390001002533000019825335 numaralı avro hesaplarına bağışta bulunabilecekleri bildirildi.

Bu hesaplarda toplanan yardımlar, kampanya sonunda vakıfların hesabına aktarılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri İçin Yardım Kampanyası - Son Dakika


Advertisement