Şehit Aileleri Ötv'siz Araçtan Memnun - Son Dakika
Güncel

Şehit Aileleri Ötv'siz Araçtan Memnun

Şehit yakınları, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeksizin araç alma imkanı sunan torba tasarının Mecliste kabul edilerek yasalaşmasını memnuniyetle karşıladı.

22.08.2016 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RAUF MALTAŞ - Şehit yakınları, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeksizin araç alma imkanı sunan torba tasarının Mecliste kabul edilerek yasalaşmasını memnuniyetle karşıladı.

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Mehmet Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit yakınları için hayata geçirilen ÖTV'siz araç alımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin güvenliği için terörle mücadelede şehit olanların yakınlarından ÖTV alınmamasının ailelere sunulan manevi desteklerin yanı sıra ciddi bir maddi katkı da sağladığını vurgulayan Yavuz, Şehit yakınlarının ÖTV müjdesini bir süredir beklediğini kaydetti.

Ülkesi için canını verenlerin borcunun ödenemeyeceğine değinen Yavuz, "Sıfır araç alımında yüzde 35 civarında bir indirim yapılıyor. 5 yıl kullanma koşulu var. Şehit ailelerimize yapılan bu yardımın maddi ve manevi önemi var. Şehitlerimiz bu vatan için genç yaşta canlarını vermiş. Ailelere dünyayı da verseniz tabi ki onların yerine gelmesi mümkün değil." diye konuştu.

Yavuz, gazilerin de indirimden faydalanabilmesi için çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

"Bizi unutmadılar"

Şehit jandarma uzman çavuş Mustafa Çiftçi'nin babası İsmail Çiftçi, indirimden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Allah razı olsun bizi unutmadıkları için. Başka söyleyecek sözümüz yok. Benim bir aracım var ama gücüm yeterse yeni bir araç daha alırım." dedi.

Şehit uzman çavuş İbrahim Taş'ın babası Hüseyin Taş da uzun süredir bir araç almayı planladığını belirtti.

Kendilerini unutmadıkları için yetkililere teşekkür eden Taş, "Bizi unutmadıkları için Meclisimize teşekkür ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım ve diğer partililere teşekkür ediyoruz. İyi bir düzenleme, parası olan indirimden faydalanabilir. Ben de bir araç almayı düşünüyorum." diye konuştu.

Şehit Aileleri Ötv\'siz Araçtan Memnun
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Aileleri Ötv'siz Araçtan Memnun - Son Dakika


Advertisement