Şehit Aileleri ve Gaziler Dokunulmazlıkların Kaldırılmamasına Tepkili - Son Dakika
Yerel

Şehit Aileleri ve Gaziler Dokunulmazlıkların Kaldırılmamasına Tepkili

Şehit Aileleri ve Gaziler Dokunulmazlıkların Kaldırılmamasına Tepkili

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, şehit aileleri ve gaziler olarak dokunulmazlıkların bir an önce kaldırılmasını istediklerini söyledi.

19.05.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, şehit aileleri ve gaziler olarak dokunulmazlıkların bir an önce kaldırılmasını istediklerini söyledi. Başkan Ali Yavuz, "Bizim sayemizde orada durduklarını unutmasınlar, akıllarını başlarına alsınlar." dedi.

Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasının sonuçlanmamasına tepki gösteren Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz, terör örgütü PKK'nın uzantısı olarak nitelediği HDP'nin milletvekillerinin bir an önce dokunulmazlıklarının bir an önce kaldırılmasını istediklerini söyledi. Cuma gününe ertelenen oylamada sonucun istedikleri gibi olmasını umduklarını dile getiren Başkan Ali Yavuz, milletvekillerine, "Bizim sayemizde o koktuklarda oturduklarını unutmasınlar." şeklinde seslendi. Başkan Ali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şehit aileleri ve gaziler olarak artık daha fazla üzülmek istemiyoruz. Her zaman, biz bu vatan için karşılıksız bedel ödedik ve ödemeye de devam ederiz diyoruz ama maalesef bizim oylarımızla seçtiğimiz milletin vekilleri bizi orada yeterince temsil etmiyorlar, vatana milleti yeterince savunmuyorlar, savunmuş olsalardı terör örgütünün destekçisi olan vekillerin dokunulmazlıklarını kaldırarak oradan uzaklaştırırlardı. Askerimiz polisimiz nasıl vatana millete borcunu ödüyorsa onların da vefa borcunu ödemesi lazım. Şehitlerimizin sayesinde orada olduklarını unutmamaları lazım."

"TERÖRLE MÜCADELE KANUNU YENİDEN DÜZENLENSİN"

Ayrıca, polisin ve askerin hareket alanının genişlemesi için terörle mücadele kanunun da yeniden düzenlenmesini istediklerini ifade eden Başkan Ali Yavuz, idam cezasının da geri getirilmesi gerektiğini söyledi.

CİZRE RAPORUNU ELEŞTİRDİ

Başkan Ali Yavuz, bu ay başında Cizre'ye giderek, 'Asker yargılansın' şeklinde rapor tutan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan'ın yer aldığı heyeti de, "Askerimiz sayesinde orada rahat dolaşabildiklerini unutuyorlar."diyerek eleştirdi.

"İLKOKUL ÇOCUKLARI YAPMAZ…"

Başkan Ali Yavuz, dokunulmazlıklarla ilgili oylamalar esnasında Mecliste milletvekilleri arasında yaşanan kavgalara da, "Onların yaptığı kavgaları birinci sınıf çocukları yapmaz. Yakıştıramıyoruz. Herkese örnek olması gereken kişiler orada insanlarımıza kötü örnek oluyor, kutuplaştırıyor ve terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyorlar." yorumu yaptı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Aileleri ve Gaziler Dokunulmazlıkların Kaldırılmamasına Tepkili - Son Dakika


Advertisement