Şehit Aileleri ve Gazilerimizin Ailelerine İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Şehit Aileleri ve Gazilerimizin Ailelerine İftar Yemeği

Şehit Aileleri ve Gazilerimizin Ailelerine İftar Yemeği

İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezinde İznik Kaymakamlığı ve İznik Belediye Başkanlığı tarafında iftar yemeği verildi.

14.06.2016 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İftar öncesi İlçe Müftülüğü İmam Hatipleri Recep Topcuoğlu ve Ramazan Sert Kuran-ı Kerim okumasının ardından İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı iftar ve yemek duası yaptı.

Düzenlenen iftar yemeğine İznik'teki Şehit yakınları ve aileleri, Gazi ve Gazi aileleri, İznik Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve dernek üyeleri, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve ailesi, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fırat Toprak ve ailesi, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve ailesi, İznik Cumhuriyet Savcısı Yavuz Alp Oflu, Hakimler Mehmet Dalgalı, Faruk Kiper, Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve İznik basını katıldı.

Dünya Makamları Gelip Geçici, Şehitlik Mertebesi En Yüce Makam

İftarda konuşan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan"Öncelikle bu akşam bu davetimize icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum. Bu vesile ile oruçlarımızı, niyetlerimizin Ramazan boyunca yapmaya çalışacağınız ibadetlerin kabul ve makbul olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Kıymetli misafirlerimiz biz bu vatan toprakları üzerinde geçmişten bu güne eğer sağlıklı bir şekilde hayatımızı sürdürebiliyorsak bu noktaya gelmemizde aziz şehitlerimizin kanları, Gazilerimizin kahramanlıkları çok büyük bir payı ve yeri vardır. Onlara ne kadar minnet ve şükranlarımızı arz etsek azdır. Dünya hayatı çok kısa göz açıp kapatıncaya kadar gelip geçiyor . Hz Ömer (r.a)' nın adaleti dünyaya nam salmıştır. En kuvvetli liderlerden biri olmuş bir kişilikti. Bir gün yanına sahabeden birisini çağırır. Sen bana her gün ölümü hatırlatacaksın diye görevlendirir. Ya Ömer dünyada ölüm var diye. Bu tabi bu yıllar sürer tabi bir gün sakalına ak düştüğünde senin görevin bitti diyerek teşekkür eder. İşte hayat bir sakal telinin ve saç telinin siyahtan , beyaza dönüşmesi kadar kısa süredir. Var olmak, yok olmak arasında gidip gelen bir olgu işte, önemli olan bu hayatı iyi işlerle doldurmaktır. Önemli olan makam , mevki değildir. Dünyevi işlerde ölümü ve kıyameti hatırlayarak Allah rızasını gütmektir. İşte Ramazan ayı iyi şeyler biriktirmek anlamında gerçekten bize bahşedilmiş olan en büyük nimetlerden birisidir. Çünkü Ramazan da aç olanın halinde , darda olanın halinden ve sıkıntıda olanın halinden empati kurarak anlamamız mümkündür. Onlar için hiçbir şey yapamıyorsak az önce dualarda olduğu gibi dualarımızı göndermek, iyi dileklerimizi göndermek ve yapabiliyorsak kültürümüzde var olan darda olsan bile lütfetmesini bilenlerden olmak elbetteki en temel arzumuz , en temel niteliğimizdir. Bu akşam vesilesi ile bu gün biz burada iftarımızı yaparken belki de çok uygunsuz şartlarda bu kadar konforu olmadan iftarını yapmaya çalışan ve özellikle doğudaki kritik bölgelerde görevini yapan Askerlerimiz, Polislerimiz, Koruyucularımız , Kardeşlerimiz ve vatandaşlarımız var. Hepsini saygı ile yad ediyoruz. Onlara iyi dileklerimizi dualarımızı gönderiyoruz. Ezelden bu güne kadar bu topraklar için şehit olmuş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, Allah onlara rahmet eylesin. Anadolu'da bir tabir vardır ailesinden şehit çıkana hayırlı ve mübarek olsun derler. Çünkü şehitlik makamı en mübarek en yüksek makamdır. Ne mutlu o makamlara da erişmiş olanlara, biz hepsine Allah' tan gani gani rahmet diliyoruz. Ebediyete intikal etmiş gazilerimizi de rahmet ile anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize sağlık afiyet diliyoruz. Bütün Ailelerine de sadetler, huzur ve sabırlar temenni ediyoruz. Sizlerle Birlik ve beraberlik içerisinde olmak tanışmak için bu sofrayı Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa organize ettik. Bu sofraya iştiraklerinizden dolayı tekrar teşekkür ediyor,hayırlı iftarlar ve hayırlı ramazanlar diliyorum" dedi.

İznik Kaymakamı Pehlivan ve Belediye Başkanı Sargın, Şehit aileleri ve yakınları ile Gazi ve gazi aileleri ile tek tek ilgilenerek hasbıhal etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehit Aileleri ve Gazilerimizin Ailelerine İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor
    16:00 Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor

    Hatay'da yaşanan deprem sonrası evi yıkılan Osman Kara, TOKİ tarafından inşa edilen yeni evinin anahtarını alarak mutluluğunu dile getirdi. Hatay'da TOKİ tarafından yapılan konutlar, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.


Advertisement