Şehit Ailesine Bağışlanan Evin Bulunduğu Mahallede Gurur Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

Şehit Ailesine Bağışlanan Evin Bulunduğu Mahallede Gurur Yaşanıyor

Fransa'da yaşayan sıva ustası Dal'ın, Diyarbakır'daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Aydoğdu'nun ailesine bağışladığı Eskişehir'deki evin bulunduğu mahalle sakinleri, davranıştan dolayı gurur duyuyor.

19.11.2014 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da yaşayan sıva ustası Ali Dal'ın, Diyarbakır'daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Necdet Aydoğdu'nun ailesine bağışladığı Eskişehir'deki evin bulunduğu 71 Evler Mahallesi sakinleri gururlu.

Dal'ın komşusu Durmuş Özuysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldır komşuluk yaptığı Dal'ın çok mütevazi bir yaşantısının bulunduğunu vurguladı.

Dal'ın yılda bir kez geldiği evinde çok fazla kalamadığını ifade eden Özuysal, "Ali ağabey, şehidin evini gördükten sonra etkilendiğini söyledi. Bunun üzerine dayalı döşeli evini şehidin ailesine bağışladı. Biz de mahalle olarak şehidin ailesini, sokağımıza bekliyoruz"

Mahalle esnafı Battal Şahin ise Afyonkarahisar'ın Emirdağ nüfusuna kayıtlı hemşehrisiyle gurur duyduğuna değinerek, mahallelerine bekledikleri şehit ailesine her türlü yardımı yapacaklarını kaydetti.

Recep Taşlıbayır da Ali Dal'ın sergilediği olumlu davranışın kendilerini gururlandırdığını belirterek, şehit ailesine mahalleli olarak destek verecekleri bildirdi.

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Ay ise şehit yakınlarının, yoksulların ve muhtaçların elinden tutulması gerektiğinin önemine değinerek, Dal'ın davranışından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Esnaf Faruk Aktaş da şehit yakınlarını sahip çıkılması gerektiğini ve mahallelerine taşınacak şehit ailesinin yanında olacaklarını bildirdi.

Evli ve üç çocuk babası Dal, dün Ordu Valiliği'nde düzenlenen törenle 71 Evler Mahallesi Aydınel Sokak'ta bulunan evinin tapusunu, şehit eşi Esra Aydoğdu'ya vermişti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Ailesine Bağışlanan Evin Bulunduğu Mahallede Gurur Yaşanıyor - Son Dakika


Advertisement