Şehit Ailesinin Tek İsteği Engelli Kızlarına 'İş' - Son Dakika
Güncel

Şehit Ailesinin Tek İsteği Engelli Kızlarına 'İş'

Şehit Ailesinin Tek İsteği Engelli Kızlarına \'İş\'

Kıbrıs'ta, 2006 yılında trafik kazası sonucu astsubay oğulları şehit düşen Özdemir ailesi, engelli kızlarına iş bulmak istedi.

02.07.2014 11:36  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıbrıs'ta, 2006 yılında trafik kazası sonucu astsubay oğulları şehit düşen Özdemir ailesi, şehit ailesine tanınan haklardan faydalanmak amacıyla engelli kızlarına iş bulmak istedi. Başvurdukları tüm kapıların yüzlerine kapandığını söyleyen baba, buna gerekçe olarak şehit astsubayın izinsiz birlikten ayrılmasının gösterildiğini öne sürdü.

GATA'dan mezun olduktan sonra 2006 yılında Kıbrıs'a atanan Sağlık Astsubayı Hakkı Özdemir, göreve başladığının ilk haftası astsubay arkadaşlarıyla geziye çıktı. Özdemir'in içinde bulunduğu araç, 27 Mayıs 2006 tarihinde uçuruma yuvarlandı.Yapılan arama çalışmaları sonucu kaza noktası ertesi gün bulunabildi. Kazada Astsubay Hakkı Özdemir vefat etti. Aradan geçen süre içinde, Özdemir'in şehit sayıldığına ilişkin belge ve nişaneler ailesine teslim edildi. Yıllar sonra şehit ailelerine tanınan haklardan yararlanmak isteyen Özdemir ailesinin engelli kızlarının işe yerleştirilmesi amacıyla yaptığı başvuru geri çevrildi.

Şehit babası Metin Özdemir, 2006 yılında Kıbrıs'ta göreve başlayan oğlunun daha görevinin ilk haftasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Oğlumu, arkadaşları Kıbrıs'ı gezdirmeye çıkarmış. İki araç giderken önde giden oğlumun içinde bulunduğu araç uçuruma yuvarlanıyor. Arka araçta bulunanlar onları görmemiş. Gidecekleri yerde buluşamayınca paniğe kapılıp araştırıyorlar. Daha sonra birliğe bildiriyorlar ve helikopterle yapılan arama sonrası kaza yeri tespit ediliyor. Araç bulunduğunda oğlum vefat etmiş arkadaşları yaralı kurtulmuş. Bize haber ettiler. O sırada Yalvaç ilçesinde bulunuyordum. Cenazesi getirildi.Biz yıllarca acılar içinde yaşadık. Bu sırada şehit düştüğüne ilişkin şahadet belgesi bize geldi.Genelkurmay'dan şehitlikle ilgili belgeler bize intikal etti. Ayrıca, oğlumun şehitlikte kabri yapıldı."

"KAPILAR YÜZÜMÜZE KAPANDI"

Şehit yakınlarına tanınan yasal haklar olduğunu öğrendiklerini ve engelli kızlarına iş bulmak amacıyla bu haktan yararlanmak için başvurularda bulunduklarını belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Kızım iki yıllık meslek yüksek okul mezunu. İşle ilgili başvuruda bulunduk. Hep geriye çevrildik. 'Görevli oğlunuz birlikten izinsiz ayrıldığı için iş isteğiniz reddediliyor' diye bilgi geldi. Biz de çelişkiye düştük. Bize 'Oğlunuz şehit oldu' denildi. Belgeler geldi. Biz de bu haklardan yararlanabileceğimizi zannettik ama tüm kapılar yüzümüze kapandı. Son dönemde Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar ve Genelkurmay Başkanlığına mektup yazdım. İlgili yerlere yönlendirilerek bilgilendirileceğimizi söylediler. Şimdi o mektupların sonuçlarını bekliyoruz."

"KIZIMA İŞ İSTİYORUM"

Oğullarının şehit sayıldığı ancak şehit ailesine tanınan haklardan yararlanamadıklarını belirten Özdemir, "Burada bir çelişki var. Şehitlik için hak aramaya çıktığımızda hiç bir haktan yararlanamadık. Tazminat boyutuna hiç girişmedim. Sadece çocuğumun istihdamı için başvuruda bulunduk. En büyük isteğim bu" diye konuştu.

Anne Fatime Özdemir ise, "Böyle olmasını biz de istemezdik. Oğlumuzu yitirdiğimiz günden bu yana acılar içindeyiz. Bu işler başımıza geldi. En azından kardeşi iş sahibi olsun istiyoruz. Yarın bize bir şey olduğunda arkasında kimsesi yok. İş imkanı tanınsın, herkese tanınan hak bize de tanınsın istiyoruz" dedi.

"İŞ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM"

Şehit Hakkı Özdemir'in ortopedik engelli kardeşi 32 yaşındaki Ayşegül Özdemir de, Yalvaç Bilgisayar Teknolojisi ve Bilgisayar Bölümü mezunu olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "İş sahibi olmak istiyorum. Yüzde 44 özürlü raporum var. Birçok yere başvurdum ama olumlu sonuç alamadım. Şehit yakınlarına tanınan haklardan faydalanmak istiyorum. Yetkililerden iş istiyorum. Başka bir talebim yok." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Ailesinin Tek İsteği Engelli Kızlarına 'İş' - Son Dakika


Advertisement