Şehit Annesinin Organlarıyla Yeniden Hayat Buldular - Son Dakika
Güncel

Şehit Annesinin Organlarıyla Yeniden Hayat Buldular

Şehit Annesinin Organlarıyla Yeniden Hayat Buldular

Samsun'da beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları yakınları tarafından bağışlanan şehit annesi 58 yaşındaki Kesmiye Kurnaz'dan alınan iki böbrek Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Hastanesi'nde iki hastaya nakledildi.

21.04.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da beyin ölümü gerçekleştikten sonra organları yakınları tarafından bağışlanan şehit annesi 58 yaşındaki Kesmiye Kurnaz'dan alınan iki böbrek Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Hastanesi'nde iki hastaya nakledildi. Böbrek nakli olan Dilek Çetin ve Mustafa Ayrılma, ikinci bir hayat şansı yakaladıklarını, özellikle bir şehit annesinin organlarının bağışlanması nedeniyle ayrıca duygulandıklarını söyledi. Şehit annesinin 2 korneası da aynı hastanedeki iki hastaya nakledildi. Karaciğeri ise uçakla Adana'ya gönderildi.

Kayseri'de vatani görevini yaparken 12 Nisan 2005'de nöbeti sırasında arkadaşının silahının kazayla ateş alması sonucu şehit olan Piyade Er Zafer Kurnaz'ın, Samsun'da yaşayan 5 çocuk annesi Kesmiye Kurnaz, oğlunun ölüm yıldönümü olan geçen 12 Nisan'da beyin kanaması geçirdi. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan şehit annesinin beyin ölümü gerçekleşti.

YAKINLARI ŞEHİT ANNESİNİN ORGANLARINI BAĞIŞLADI

Yakınları şehit annesinin iki böbreğini, karaciğerini ve iki korneasını bağışlama kararı aldı. Kesmiye Kurnaz'dan alınan böbrekler geçen hafta Cuma günü OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan operasyonla iki hastaya nakledildi. Ameliyatlar OMÜ Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç.Dr. Ender Özden ve Doç.Dr. Kamil Yakupoğlu tarafından gerçekleştirildi. 2 korneası da aynı hastanedeki iki hastaya nakledildi. Karaciğeri ise uçakla Adana'ya gönderildi.

ŞEHİT OĞLUNUN KABRİNİN YANINA DEFNEDİLDİ

Kesmiye Kurnaz'ın cenazesi ise 15 Nisan'da Samsun'un Alaçam İlçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki Yeni Cami'de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Kadıköy Mahalle Mezarlığı'nda şehit oğlunun kabrinin yanına defnedildi.

ŞEHİT ANNESİ OLDUĞUNU DUYUNCA DAHA FAZLA DUYGULANDIM

Laparoskopik yöntemle sol böbrek nakli yapılan ve Amasya'da yaşayan 1 çocuk annesi 33 yaşındaki Dilek Çetin, 10 yıldır diyalize girdiğini ve 9 yıldır da böbrek nakli için sırada beklediğini belirterek, "Daha önce 7 defa nakil için çağırıldım. Ancak hiçbirinde ya tam uyum olmadı, ya da benim sağlık durumum iyi olmadığı için nakil yapılamadı. Son olarak gece telefon geldi ve çağırıldık. Tekrar testler yapıldı ve uygun görüldüm. Çok mutlu oldum. Benim gibi orada bekleyen böbrek hastaları da vardı. Bana nasip oldu. Çok mutluyum. Haftada üç gün diyalize giriyordum. Benim için çok zor oluyordu. Şimdi böbrek nakli olduğum için çok mutlum. Allah hiç kimseye yaşatmasın. Bana nakledilen böbreğin bir şehit annesine ait olduğunu öğrendim. Allah rahmen eylesin, kalanlarına sabır versin. Şehit annesi olduğunu öğrenince daha fazla duygulandım. Ben herkesi organ bağışına duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

9 YILDIR DİYALİZE GİRİYORDUM

Sağ böbreğine nakil yapılan 30 yaşındaki Mustafa Ayrılma ise 9 yıldır diyalize girdiğini söyleyerek, " Ordu'nun Kumru İlçesi'nde ailemle birlikte yaşıyorum. Diyalize girdiğim için herhangi bir işte de çalışamıyordum. Uygun böbrek bulunduğunu duyunca çok mutlu oldum. Organ bağışında bulunan şehit annesinin yakınlarına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İKİSİNİN DE SAĞLIK DURUMU İYİ

Doç.Dr. Kamil Yakupoğlu, böbrek nakillerinden birisinin klasik yöntemle, diğerinin ise laparoskopik yöntemle uygulandığını dile getirerek, "İki hastamızın da ameliyat sonrasında genel durumları iyi. Taburcu olma aşamasına geldiler. Bundan sonra hayatlarını daha sağlıklı bir şekilde geçirecekler. Ayrıca diyalize girdikleri için hastalarımız işte çalışamıyorlardı. Şimdi nakil yapıldıktan sonra iş hayatına tekrar dönebiliyorlar. Yaşam kaliteleri daha fazla artacak" dedi.

BİRİNE KLASİK BİRİNE LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE BÖBREK NAKLİ YAPILDI

Doç.Dr. Ender Özden de OMÜ'de laparoskopik yöntemle 4'üncü böbrek naklini gerçekleştirdiklerini söyleyerek "İki başarılı operasyonla hastalarımıza nakiller yapıldı. Ameliyat sonrası dönemde durumları iyi ve hala ikisi de gözetim altında. Çağdaş cerrahiler günümüzde laparoskopik ve robotik cerrahiler. Hastaya en az zararı veren ve aynı zamanda maksimum tedavi olanaklarını hastaya kazandıran bir yöntemdir. Özellikle laparoskopik yöntemle ameliyatı yara enfeksiyonları açısından çok daha düşük orana sahip. Bu iki hastamızın birine klasik birine ise laparoskopik yöntemle böbrek nakli gerçekleştirdik. Şuan ikisinin de sağlık durumu iyi" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Annesinin Organlarıyla Yeniden Hayat Buldular - Son Dakika

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement