Türkiye 3 Şehidini Memleketlerinde Toprağa Verdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye 3 Şehidini Memleketlerinde Toprağa Verdi

Adıyaman, Mardin ve Hakkari'de teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 3 asker memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

25.06.2016 14:56  Güncelleme: 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da teröristlerin uzun namlulu silah ve roketle düzenlediği saldırıda şehit düşen Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek'in cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı. Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin uzun namlulu silahlarla askeri araca düzenlediği saldırıda şehit olan Çorumlu Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç'un naaşı, memleketi Çorum'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Hakkari'de PKK terör örgütü mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Harun Koçak'ın (25) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Çekerek ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

ADIYAMAN'DA TÖREN DÜZENLENDİ

Adıyaman merkeze bağlı Kömür Belde Jandarma Karakolu'na erzak götüren askeri araca Boğazözü mevkiinde PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketli saldırısında şehit düşen askeri aracın sürücüsü Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek'in cenazesi otopsi yapıldıktan sonra hastane morgundan alındı. Daha sonra Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'nda resmi tören düzenlendi. Törende Vali Abdullah Erin, şehidin babası Adem Şimşek'in elini bir an olsun bırakmadı. Törenin ardından Kahramanmaraş'a göz yaşları içerisinde uğurlandı. Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün duasının ardından tören sona erdi.

ASKERİ HELİKOPTERLE ÇORUM'A GETİRİLDİ

Mardin'de evli ve 2 çocuk babası Oğuz Emre Erkoç'un (36) naaşı, düzenlenen resmi törenin ardından askeri uçakla Merzifon Askeri Havaalanı'na oradan da askeri helikopterle Çorum'a getirildi.

HELALLİK ALINDI

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan şehidin naaşı bugün konvoy eşliğinde baba evine getirilerek helallik alındı. Şehidin babası Hüseyin Erkoç, annesi Gülseren Erkoç, eşi Gülay Erkoç, kardeşi Hasan Erkoç ile çocukları Aybüke ve Hüseyin Emre Erkoç şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehidin naaşı daha sonra konvoy eşliğinde Çorum Akşemseddin Camii'ne getirildi. Cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen şehidin babası Hüseyin Erkoç ile eşi Gülay Erkoç'u yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin kızı Aybüke Erkoç da sık sık babasının fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

SAYGI ATIŞI YAPILDI

Şehidin cenazesi burada öğle namazına müteakip İl Müftüsü Ahmet Akın'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Çorum Şehitliği'nde defnedildi. Şehitlikte Oğuz Emre Erkoç için meslektaşları saygı atışı yaptı.

ŞEHİDİN NAAŞI MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Harun Koçak'ın naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından önce Kayseri'ye oradan da helikopterle Çekerek ilçesine getirildi. İlçe Stadı'ndan alınan şehit, konvoy eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Şehidin babası Alim Koçak, annesi Miyase Koçak ve kardeşleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazını müteakip Şehit Harun Koçak doğduğu köy olan Çekerek'in Kayalar köyünde toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin yakınları, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye 3 Şehidini Memleketlerinde Toprağa Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye 3 Şehidini Memleketlerinde Toprağa Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • allah belani versin pkk: Allah kökünüzun belasını versin 6 7 Yanıtla
  • Asu: Kim bilir ne hayalleri vardı...Hayallerini umutlarını geleceklerini yıktınız vatansızlar...Ömür boyu içlerinde derin bir acıyla yaşayacaklar geride kalan canlar...Rabbim sen kimseyi sevdiklerinden alı koyma...Ve acılı ailelere çok çok sabırlar ihsan eyle...Onları her zaman her yerde koru... 6 7 Yanıtla Gencay: Unutma hayallerini başkalarının yaşamalarna müdahale edenlerin sonu budur Allah var o biliyor ya 7 10
  • Bayko: Hükümet toptan istifa yeter artık yeter.?? 8 1 Yanıtla
  • MOSSAD: HAY MASALLAH AMADA SEHIT VAR BU MELMEKETEN SIMDI NOLACAK BUNUN SORUMLUSU KIM ARAYINDA BULUN GALIBA SORUMLUSU ERDOGANDIR 3 1 Yanıtla
  • devran: fıtratından var ölmek uzun için değermi 0 1 Yanıtla
  • şillan: gelin ateş hepimizi sarmadandurduralım.yoksa geç kalırsak bu yükün altında hepimiz kalırız.başkasına bırakırsak çok daha pahalıya çıkar. 0 0 Yanıtla
  • özel harekatçı: bir şey olmaz erdoğan başkan olsun bilal da gemi alsın garibanlarda ölsün işte türkiyenin adaleti 0 0 Yanıtla
  • Mukaddem altın.: Toprak lari toprak yapan kan dir vatan eğer uğrunda olen varsa vatandır.hücum aslanlarim koclarim bütün kafire 0 0 Yanıtla

Advertisement