Şehit Astsubay'ın Anısına Hatıra Ormanı ve Dev Türk Bayrağı - Son Dakika
Güncel

Şehit Astsubay'ın Anısına Hatıra Ormanı ve Dev Türk Bayrağı

Şehit Astsubay\'ın Anısına Hatıra Ormanı ve Dev Türk Bayrağı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından geçen yıl 6 Eylül'de şehit edilen Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in anısına Eskişehir'de hatıra ormanı kuruldu, tepelik alana 3 bin 34 metre karelik Türk bayrağı yapıldı.

02.09.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından geçen yıl 6 Eylül'de şehit edilen Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir'in anısına Eskişehir'de hatıra ormanı kuruldu, tepelik alana 3 bin 34 metre karelik Türk bayrağı yapıldı.

Şehit Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir anısına Odunpazarı Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ile Orhangazi Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğince Karacaşehir Mahallesi'nde bir hatıra ormanı oluşturuldu. Ormanın hemen üzerindeki tepeye de dev bir Türk Bayrağı yapıldı. Bayrak ve hatıra ormanının açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törene CHP milletvekili Utku Çakırözer, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, şehit Astsubay Mustafa Özdemir'in babası Metin Özdemir, annesi Fatma Özdemir ile çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Orhangazi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Türker, şehidin anne ve babasının oturduğu Orhangazi Mahallesi'nin hemen karşısında bulunan Karacaşehir Mahallesi'ndeki tepede hatıra ormanı oluşturulduğunu ve Türk Bayrağı yapıldığını söyledi. Türker, "Bugün bizler şehitlerimizin ulaştığı o mertebeye ulaşamasak ta onların adını yaşatmanın boynumuzun borcu olduğunu bilenlerdeniz. Çünkü bizler vatanını Allah rızası için seven Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları, Kanuni Sultan Süleyman'ın neferleri, Yavuz Sultan Selim'in cihat erleri, şanlı şehidimiz Mustafa Özdemir'in ağabeyleri ve en önemlisi Hazreti Muhammed'in ümmetiyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şehit Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir Hatıra Ormanı ile tepeye yapılan 3 bin 34 metrekarelik Türk bayrağının açılış kurdelesi kesildi. Türk bayrağının yapımı için 550 ton kiremit kırığı, 300 ton mermer tozu ve 500 ton da irmik olarak tabir edilen doğal hammaddenin kullanıldığı belirtildi.

Açılışın ardından hatıra ormanına milletvekili Utku Çakırözer, Vali Yardımcısı İsmail Küreci ile şehidin anne ve babası fidan dikti.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Astsubay'ın Anısına Hatıra Ormanı ve Dev Türk Bayrağı - Son Dakika


Advertisement