Şehit Astsubay Mustafa Ayna İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Şehit Astsubay Mustafa Ayna İçin Mevlit Okutuldu

Şehit Astsubay Mustafa Ayna İçin Mevlit Okutuldu

MARDİN'in Derik İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen Astsubay Üstçavuş 29 yaşındaki Mustafa Ayna için, eşi Nazlı Ayna'nın yaşadığı Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, mevlit okutuldu, yemek dağıtıldı.

15.08.2016 20:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'in Derik İlçesi'nde teröristlerce şehit edilen Astsubay Üstçavuş 29 yaşındaki Mustafa Ayna için, eşi Nazlı Ayna'nın yaşadığı Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, mevlit okutuldu, yemek dağıtıldı.

Şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna için Ortaca Kaymakamlığı ve Ortaca Belediyesi'nin organizasyonunda düzenlenen mevlite, Muğla Valisi Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, eşi Miray Ürkmezer, Muğla İl jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, eşi Dilek Özfidan, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Ortaca Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Hüseyin Başkan, Muğla İl Müftüsü Abdurahman Koçak, Muğla İl Jandarma Personel Şube Komutanı Teğmen İsmail Delioğlu ve şehidin eşi Nazlı Ayna, kızı Melek Naz Ayna, kayınvalidesi Hatice Ekiz ve şehidin diğer yakınları katıldı. Şehit olmasının üzerinden 52 gün geçen Astsubay Mustafa Ayna'nın eşi Nazlı Ayna ve kayınvalidesi Hatice Ekiz, mevlit için gelenleri tek tek karşıladı.

'TEK TESELLİSİ ONDAN KALAN KIZIM VE HATIRALAR'

Eşinin şehit olduğu gece kendisine cep telefonundan gönderdiği mesajı gösteren Nazlı Ayna, "Meğerse, 7 yıllık evliliğe biricik kızımızla birlikte koca bir dünyayı sığdırmışız" diyerek, yüreğinde dinmek bilmeyen acısını paylaştı. Şehit olan eşinden kalan hatıralarla teselli bulduğunu belirten Ayna, "Onunla geçirdiği bu kısacık zamanda çok mutlu oldum, Şehit olduğu gece bunu hissettim. İçimden bir şeyler koptu. Gece ona mesaj yazdım. Sabahına da acı haberi aldım. Onun yokluğuna nasıl dayanırım. Sadece çocuğum için" dedi.

Daha sora şehit astsubay için mevlit ve ilahiler okundu. Mevlidin sonunda, hazırlanan bin kişilik keşkek ve lokma katılanlara ikram edildi.

Mardin Derik İlçesi Bayır Mahallesi'nde, geçen 24 Haziran'da PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu Çorum'un Osmancık İlçesi nüfusuna kayıtlı, 9 yıllık Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna, olmuştu.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Astsubay Mustafa Ayna İçin Mevlit Okutuldu - Son Dakika


Advertisement