Şehit Babası Oğlunun Adının Bir Okula Verilmesini İstiyor - Son Dakika
Güncel

Şehit Babası Oğlunun Adının Bir Okula Verilmesini İstiyor

Şehit Babası Oğlunun Adının Bir Okula Verilmesini İstiyor

Yozgat'ın Yerköy İlçesinde Yıldırım Salmanlı, 18 yıl önce Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen oğlu Tankçı Er Ali Salmanlı'nın adının ilçede bir okula verilerek yaşatılmasını istedi.

16.04.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Yerköy İlçesinde Yıldırım Salmanlı, 18 yıl önce Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen oğlu Tankçı Er Ali Salmanlı'nın adının ilçede bir okula verilerek yaşatılmasını istedi.

Yerköy'de yaşayan şehit babası Yıldırım Salmanlı, yaklaşık 6 yıldır oğlunun adının bir okula verilmesi için mücadele ettiğini belirterek, Yozgat Valiliği başta olmak üzere ilçe kaymakamlığı, belediye başkanlığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne defalarca talepte bulunduğunu söyledi. Yıldırım Salmanlı, "1998 yılında Kuzey Irak'ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda oğlum şehit oldu. Oğlum bu vatan uğruna şehit düştü. Gerekirse bu uğurda benim de canım feda olsun. Yaklaşık 5-6 yıldır oğlumun adının bir okula verilmesi için mücadele ediyorum, ama bugüne kadar bir sonuç alamadım. En son iki ay önce vali yardımcısıyla görüştüm. Şu ana kadar da her hangi bir gelişme olmadı. Bu konuyla alakalı başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın şehit isimlerinin bölgelerindeki okullara verilmesi yönünde açıklamaları da var. Ben yetkililerimizden, başbakanımızdan ve cumhurbaşkanımızdan oğlumun isminin bir okula verilmesi konusunda yardımlarını bekliyorum" dedi.

- Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Babası Oğlunun Adının Bir Okula Verilmesini İstiyor - Son Dakika


Advertisement