Şehit Binbaşı İçin Anıt Mezar - Son Dakika
Yerel

Şehit Binbaşı İçin Anıt Mezar

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Lice Jandarma İlçe Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt için memleketi Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesinde anıt mezar yapıldı.

28.06.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında şehit olan Lice Jandarma İlçe Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt için memleketi Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesinde anıt mezar yapıldı.

Şehit Binbaşı Kurt'un ailesinin yaşadığı Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesinde yapılan anıt mezarın açılışını, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Şehit Binbaşı Kurt'un ağabeyi Yarbay Baki Kurt ile birlikte yaptı.

Yarbay Baki Kurt, açılışta yaptığı konuşmaya, "Ercanım, canım kardeşim, sevgili silah arkadaşım" diye başladı.

"Ailemizin en küçüğü, Fatma'nın biricik eşi, Koray ve Gökçe kızın biricik babalarıydı" diyen Yarbay Kurt, kardeşinin, zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan Türk ordusunun asil bir ferdi olarak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna şehitlik mertebesine ulaştığını ifade etti.

Kardeşinin, göstermiş olduğu yiğitlik ve cesaretle Türk Milleti'nin varlığının, birlik ve beraberliğinin ve vatan sevgisinin ölümsüz sembolü olarak hatırasının sonsuza kadar yaşayacağını kaydeden Kurt, "İnanıyorum ki bu cennet vatanının üzerinde yaşayan her bir ferdin kalplerindeki kin, nefret ve intikam duygularının yerine, sevgi kültürünü yerleştirmedikçe, bizler aziz şehitlerimize olan borçlarımızı tam ödeyemeyeceğiz. Ruhun şad, mekanın cennet olsun canım kardeşim silah arkadaşım" diye konuştu.

Törene, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çanakkale İl Jandarma Alay Komutanı Sait Koca, Çanakkale Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Çan İlçe Jandarma Bölük Komutanı Necip Sercan Canbaz, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Yenice Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Terzialan Belediye Başkanı Bahattin Sağın, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada Vali Tuna, törenin ardından şehidin evini ziyaret etti. Tuna'nın, aileye "Benden bir isteğiniz var mı" diye sorması üzerine şehidin annesi Zehra Kurt, hacca gitmek istediğini bildirdi. Zehra Kurt, "Hem kendim, hem de şehit olan oğlum için hacca gitmek istiyorum. Ekonomik şartlarım uygun olmadığı için gidemedim" dedi.

Bunun üzerine Vali Tuna, "Bu sene için hac kuraları çekildi, bu yüzden seni umreye göndereceğim. Bunun da sözünü veriyorum" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 4 Haziran'da meydana gelen mayın patlamasında, Lice Jandarma İlçe Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, şehit olmuştu.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Binbaşı İçin Anıt Mezar - Son Dakika


Advertisement