Şehit Binbaşı İçin Anıt Mezar - Son Dakika
Güncel

Şehit Binbaşı İçin Anıt Mezar

Şehit Binbaşı İçin Anıt Mezar

Diyarbakır Lice'de teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Kurmay Jandarma Binbaşı Ercan Kurt için doğum yeri olan Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesinde yaptırılan anıt mezar törenle açıldı.

28.06.2012 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Lice'de teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Kurmay Jandarma Binbaşı Ercan Kurt için doğum yeri olan Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Terzialan beldesinde yaptırılan anıt mezar törenle açıldı. Beldedeki okulun ismi de Terzialan Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulu olarak değiştirildi.

Şehit Kurmay Jandarma Binbaşı Ercan Kurt için Terzialan'da belde mezarlığı girişine yapılan anıt mezar törenle açıldı. Açılışa Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sayit Koca ile şehit binbaşının annesi Zehra, babası Ahmet ve Afganistan'daki Barış Kuvveti'nde görevli ağabeyi Yarbay Baki Kurt ile kardeşleri ve çok sayıda yetkili katıldı.

Anne Zehra Kurt'un, Vali Güngör Azim Tuna'dan, oğlunun isminin bir okula verilmesi talebi de beldedeki okulun isminin Terzialan Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulu olarak değiştirilmesiyle yerine getirildi. Anıt mezarın açılışından sonra Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ve diğer protokol üyeleri ile şehit bin başının ailesi okula giderek incelemelerde bulundu. Tuna, Terzialan'daki anıt mezarının açılışının ardından Karakoca köyüne de uğrayarak buradan Çan ilçe merkezine geçti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Binbaşı İçin Anıt Mezar - Son Dakika


Advertisement