Şehit Binbaşı İçin Mevlit - Son Dakika
Yerel

Şehit Binbaşı İçin Mevlit

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 17 Ağustos 2011 tarihinde PKK terör örgütü tarafından kurulan hain pusu sonucu emrindeki askerlere “araçlardan inmeyin” emri vererek onların hayatını kurtaran ancak kendisi şehit olan Jandarma Komando Binbaşı Yavuz Başayar için memleketi Kazan’da mevlit okundu.

17.08.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 17 Ağustos 2011 tarihinde PKK terör örgütü tarafından kurulan hain pusu sonucu emrindeki askerlere "araçlardan inmeyin" emri vererek onların hayatını kurtaran ancak kendisi şehit olan Jandarma Komando Binbaşı Yavuz Başayar için memleketi Kazan'da mevlit okundu.

17 Ağustos 2011 tarihinde PKK terör örgütünün haince düzenlediği saldırıya maruz kalan silah arkadaşlarına yardım için giden Jandarma Komando Binbaşı Yavuz Başayar pusu olma ihtimaline karşı güvenliği sağlamak amacıyla önce kendisi ve koruması inmişti. Ancak tam o sırada PKK'nın daha önceden yerleştirdiği mayını patlatması sonucu Binbaşı Başayar şehit düşmüş ve emrindeki askerleri pusuya düşmekten son anda kurtarmıştı.

Binbaşı Yavuz Başayar şehit düşmesinin 4'üncü yıl dönümünde memleketi Kazan'da mevlit okutularak yad edildi. Mevlidi, şehidin amcası emekli imam Adem Başayar ve emekli imam Abdullah Alaylı okudu.

Özel bir restaurantta okutulan mevlide eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve eşi Meral Ertürk, Şehidin Annesi İnayet Başayar, Babası İsmail Başayar, akrabaları ve şehidin silah arkadaşları katıldı. Şehidin kardeşi 29 yaşındaki Özel Hareketta görevli Fatih Başayar ise PKK'ya karşı yürütülen operasyonlar nedeniyle katılamadı.

Bu topraklar üzerinde planları olanlara en güzel cevap, gözünü kırpmadan düşmanın karşısına dikilen kahramanlarımız veriyor" diyen Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "Bin yıllardır Atalarımızdan torunlarımıza miras kalan bu toprakları savunmak, planları olanların planlarını bozmak gerektiğinde her Türk gencinin görevidir. Anadolu Coğrafyası çetin bir coğrafya. Dünya'da bir tek devlet yok ki Anadolu topraklarında gözü olmasın. Şehitlerimizin döktüğü al kanlar sayesinde bugün rahat bir nefes alıyoruz. Allah bizlere, Peygamberimize ve şehitlerimize layık olmayı nasip eylesin" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Binbaşı İçin Mevlit - Son Dakika


Advertisement