Şehit Binbaşının Adı Okulda Yaşatılacak - Son Dakika
Yerel

Şehit Binbaşının Adı Okulda Yaşatılacak

Şehit Binbaşının Adı Okulda Yaşatılacak

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Kurmay Binbaşı Ercan Kurt'un ailesini ziyaret etti.

12.06.2012 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Kurmay Binbaşı Ercan Kurt'un ailesini ziyaret etti. Vali Tuna, Şehit Binbaşı Kurt'un adının bir okula verileceğini söyledi.

Çan'ın Terzialan beldesindeki şehit Kurmay Binbaşı Ercan Kurt'un ailesini, eşi Pervin Tuna, Vali Yardımcıları Bahir Altunkaya, Alper Faruk Güngör, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ve Terzialan Belediye Başkanı Bahattin Sağı ile birlikte ziyaret eden Vali Güngör Azim Tuna, başsağlığı dileklerinde bulundu. Devletin şehit ailelerin her zaman yanında olduğunu kaydeden Vali Tuna, şehitlerin emanetlerinin kendi emanetleri olduğunu söyledi. Vali Tuna ve beraberindekiler ziyarette, şehit Kurmay Binbaşı'nın annesi Zehra, babası Ahmet ve Afganistan'daki Barış Kuvveti'nde görevli ağabeyi Yarbay Baki Kurt ile bir araya gelip taziyelerini iletti.

Ailenin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olduklarını ve her zaman kendilerinin yanında olduklarını ifade eden Vali Tuna, şehitlerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini kaydetti. Ziyarette Vali Tuna, şehidin Ankara'da bulunan mezarının birlikte ziyaret edilmesi teklifinde bulunması teklifine annesi Zehra Kurt çok sevinirken, oğlunun isminin bir okula verilmesi talebinde bulundu. Vali Tuna, konuyla ilgili talimatı Çan Kaymakamı Hasan Gözen'e verirken, Terzialan beldesinde Şehit Ercan Kurt için bir anıt yapılmasını isteyen ağabeyine de olumlu yanıt verdi.Ziyarette, Vali Tuna'nın eşi Pervin Tuna, şehit annesi Zehra Kurt'un acısını paylaşıp gözyaşı döktü. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Binbaşının Adı Okulda Yaşatılacak - Son Dakika


Advertisement