Şehit Cennet Yiğit Parkı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Şehit Cennet Yiğit Parkı Açıldı

Şehit Cennet Yiğit Parkı Açıldı

Bünyan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz demokrasi şehidi cennet yiğit parkı geniş katılımlı bir törenle hizmete sunuldu.

01.10.2016 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bünyan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz demokrasi şehidi cennet yiğit parkı geniş katılımlı bir törenle hizmete sunuldu.

Bünyan Belediyesi tarafından, yaklaşık 1 milyon TL harcanarak yapımı tamamlanan ve girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Merkezi'nin bombalanması sırasında şehit olan Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in adının yaşatılacağı parkın açılış törenine Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Bünyan Kaymakamı Musab Saylan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Bünyan ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Dünya Etno Spor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi. Erdoğan, "Buraya sadece bir park açılışı için gelmedik buraya şehit ailemize verdiğimiz sözü yerine getirmek için geldik. 15 Temmuz'u da unutmayacağız, şehitlerimizi de unutmayacağız, bu alçak kahpeleri de unutmayacağız. Çocuklarımızı bunlarla yoğuralım bunlarla yetiştirelim ki gelecekte onlar bizlerden daha büyük işlere imza atsınlar. Sadece ülkemizde değil bütün bu coğrafyada zulme karşı duruşun adaletin teminatı için onlar çalışsınlar gayret etsinler. Bakın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız yine Birleşmiş Milletlerde hepsinin yüzüne, 'Bu düzeniniz adaletsiz, dünya beşten büyüktür.' dedi. Bunu böylesine haykıran başka bir lider var mı? O zaman biz de Başkomutanımızın arkasında aynı onun dünyada yedi düvele karşı durduğu gibi sapa sağlam dimdik ayakta duracağız millet olarak. Böylelikle Türkiye'nin önü açık ve geleceğimiz gerçek anlamda aydınlık, yarınlarımız bu duruşla inşa edilecek. Bünyan için Başkanımızın gayretlerini takdir etmemek hakikaten mümkün değil. Destek olan diğer kurumalarımız Büyükşehir başta olmak üzere onlarda teşekkür ediyoruz. Bu park İstanbul'dan gelen arkadaşlar için küçük bir iş gibi görüne bilir ancak Bünyan için fevkalade güzel bir iş olmuş. Onun dışında girerken yollarda alt yapı çalışmalarını, yolları gördük bunlarda İnşallah Bünyan' hayırlı uğurlu olsun. Ben bu vesileyle bizleri buraya davet eden sayın belediye Başkanımız Şinasi Gülcüoğlu'na, şehidimize ve ailesine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Tesisin Bünyan ölçeğinde bir ilçe için gerçekten göz kamaştırıcı ve güzel bir iş olduğunu dile getiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, "Açılışını yaptığımız bu parka ismi verilen şehit kızımız Cennet Yiğit'in ruhu şad olsun. Şehidimizin adını bu parkta yaşatacak olan Bünyan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Rabbim 15 Temmuz'da bu vatan için canını veren şehitlerimize rahmet eylesin. Bir daha da böyle acıları ülkemize yaşatmasın." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Cennet Yiğit Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement