Şehit Çocuklarına Karşılıksız 1 Milyon Liralık Burs - Son Dakika
Yerel

Şehit Çocuklarına Karşılıksız 1 Milyon Liralık Burs

Şehit Çocuklarına Karşılıksız 1 Milyon Liralık Burs

Nevvar Salih İşgören Vakfı, şehit Mehmetçik çocuklarına karşılıksız 1 milyon TL burs vereceklerini açıkladı.

10.07.2016 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevvar Salih İşgören Vakfı, şehit Mehmetçik çocuklarına karşılıksız 1 milyon TL burs vereceklerini açıkladı.

Nevvar Salih İşgören Vakfı, şehit çocuklarını unutmadı. Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun, şehit Mehmetçik çocuklarına karşılıksız 1 milyon liralık burs vereceklerini açıkladı. Vakıf, iki yıldır Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında çocuklara bayram ve eğitim kıyafeti yardımında bulunmuştu. Urgun, vakfın bugüne dek yaptığı hayırların yanı sıra hedefledikleri projeleri de anlattı.

"Hep onların yanında olduk, yine olacağız"

Urgun, " İzmir'e çok önemli eserler kazandırdık ama durmak yok. Hayırseverlerin adlarını sonsuza kadar yaşatmak için daha birçok büyük projelere imza atacağız. Bütün yetimlere sahip çıkmak tüm toplumun sorumluluğudur. Geçen yıl Ramazan Bayramında ayında bin ve Kurban Bayramında bin 256 olmak üzere kaymakamlıklar, cumhuriyet başsavcılığı denetimli serbestlik müdürlüğü, toplum destekli polis şube müdürlüğü, yerel yönetimler, AK Parti kadın kolları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile toplam 2 bin 256 çocuğumuza bayram ve eğitim kıyafeti yardımı yaptık. Bu yıl Ramazan Bayramında desteğimizi iki katına çıkararak İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız ile imzaladığımız protokol kapsamında 17 ilçe kaymakamlığı aracılığıyla 2 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza bayram öncesi yardımları ulaştırdık. Şehitlerimizin çocuklarını da unutmadık. Hep onların yanında olduk, yine olacağız. Nevvar Salih İşgören Vakfı da vatanımızı canı pahasına korumak için şehit olan Mehmetçiklerimize karşı sorumluluğunu yerine getirmek ve diğer duyarlı STK'lara da öncülük edebilmek adına 1 milyon TL eğitim yardımında bulunacak" dedi.

"Ne yapsak şehitlerimize olan minnet borcumuzu ödeyemeyiz"

Daha önce benzer bir çalışmayı şehit polis çocukları için İzmir ölçeğinde yaptıklarını hatırlatan Urgun, şöyle devam etti: "Bu desteği Türkiye geneline yaymak için çalışmalara başladık. Kurucumuz merhum Salih İşgören sağlığında Şehit Ailelerinin Derneği'ne kullanmaları için bir ofis daire, Mehmetçik Vakfı'na Kordon'da işyeri, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na hem Kordon'da işyeri hem de İnciraltı'nda büyük bir villa bağışlamıştı. Biz de vakıf olarak geçen yıl Şehit edilen Opr. Dr. Kamil Furtun adının verildiği bir yoğun bakım ünitesini Gaziemir'de hizmete açtık. Nisan ayında İzmir İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde İzmir'in dört ilçesinde şehitlerimiz için mevlüt ve Kur'an okutup lokma dağıttık ve gelenlere kitap hediye ettik. Önümüzdeki süreçte Buca ve Çiğli'de yapacağımız öğrenci yurtlarından birisine Şehit Savcı M. Selim Kiraz'ın diğerine de Şehit J. Teğmen Abdülselam Özatak'ın adını vermek için ailelerinden izin alacağız. İzmir'in asker, polis, sivil bütün şehitlerinin adını görebileceğimiz bir şehitlik anıtı ve hayat hikayelerinin ölümsüzleştirildiği bir İzmir Şehitler Müzesi yapmayı hedefliyoruz. Ne yapsak şehitlerimize olan minnet borcumuzu ödeyemeyiz."

Teşekkür etti

Önümüzdeki günlerde Nevvar Salih İşgören Vakfı'nın yapacaklarıyla ilgili olarak, vakfın mütevelli heyeti üyesi olan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Vakıflar Meclisi Üyeliği yapmış olan Ahmet Kartal başkanlığında oluşturdukları komisyonun vakıf senedinde yapılacak gerekli değişiklikler üzerinde çalıştığını ifade eden Urgun, "Son bir yılda yaptıklarımıza bakınca ki bunun altı ayı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce iki başmüfettiş ve dört bilirkişi incelemesiyle hazırlanan denetim raporunun bize yol göstermesi açısından gelmesini beklemekle geçti ama işlerin doğru yapıldığını görmemiz açısından iyi oldu, çok daha güzel ve yararlı birçok projeyi kamu kurumlarımızın ve kamuoyunun desteğiyle başarabileceğimizi düşünüyorum. Planlamalarımızda Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üniversitelerimiz, yerel yönetimlerimiz ve basın kuruluşlarımız işbirliğiyle yapacağımız çok güzel projeler var. Bunlarla ilgili önümüzdeki günlerde değerli basın mensuplarıyla yapmayı tasarladığımız ve görüş alışverişi şeklinde periyodik olarak devam ettirmeyi düşündüğümüz sohbet buluşmasında bilgilendirme yapacağız. Basın kuruluşlarıyla yapacağımız işbirliği ve çalışmalarda yönetim kurulu başkan yardımcımız Nurettin Memur ve genel koordinatörümüz Berna Şahin'in sektörün içinden kişiler olarak hem iş tecrübeleri hem de akademik altyapıları olarak bize çok katkıları olacak. Yapacağımız işlerde kanun ve mevzuata uygun çalışabilmek için denetim kurulumuzu oluşturan, en tecrübeli vakıf uzmanı diyebileceğim Ahmet Kartal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çok önemli idari görevler yapmış olan E. Jan. Albay Ünal Ödemiş ve hayırseverimizin 30 yıl mali müşavirliğini yapmış olan Mülayim Altınkalp ile hukuk danışmanlarımız Av. Maksut Karaosman ve Av. Sezer Ayyıldız'ın çok değerli çalışmaları oluyor. Çalışmalarımıza destek olan bütün mütevelli heyeti üyelerimize, kamu kurumlarının değerli yöneticileri ile basın kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"Bize bir bayrak teslim edildi"

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun, hayırseverler merhum Salih İşgören ve eşi Nevvar İşgören'in sağlıklarında İzmir'e kazandırdıklarını göz önüne aldıklarında bugüne kadar onlara yaklaşmakta bile zorlandıklarını söyledi. Urgun şöyle konuştu: "Vakıf olarak bize bir bayrak teslim edildi. Bizim görevimiz bu bayrağı götürebildiğimiz en ileri noktaya kadar taşımaktır. Hayırseverimizin sağlığında bize yönelik, 'Ne hayır yapacaksanız valilik makamı ile koordineli hareket edin' şeklinde sözlü vasiyeti vardı. Biz de değerli hayırseverimizin vasiyetinden ödün vermeden yapılan tüm hayırlarla ilgili dönemin İzmir Valisi'ne mutlaka bilgi veriyor, onayını alıyoruz. Daha önceki valilerimiz Sayın Cahit Kıraç ve Sayın Mustafa Toprak ile yaptığımız protokoller ve çalışmalar bunun güzel örnekleri. Şimdiki valimiz Sayın Erol Ayyıldız ile de bu Ramazan Bayramı öncesi ilk protokolümüzü 2 bin yetim çocuğun kıyafet yardımı için yaptık. İnşallah daha güzel projelerde birlikte çalışmalarımız devam edecektir. Daha önceki valilerimize yaptığımız gibi bir çalışma raporunu kendilerine arz edeceğiz. Nevvar Salih İşgören Vakfı olarak İzmir'de çok önemli misyon üstlendiğimizin farkındayız. Çünkü kentin hangi noktasına giderseniz gidin mutlaka hayırseverlerimizin adını görmeniz mümkün. Bunun sorumluğunun bilincinden önemli işlere imza attığımız düşünüyoruz. Ancak durmak yok. İzmirimiz için çok önemli projelerimiz var. Bunları da kısa sürede hayata geçireceğimize inanıyoruz."

Her yıl çok sayıda öğrenciye burs

Vakfın her yıl çok sayıda öğrenciye eğitim bursu verdiğini ve kurumların sosyal faaliyetleri ile fiziksel yapılarına katkıda bulunduğunu kaydeden Urgun, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir Emniyet Müdürlüğü ile 259 öğrenciye burs yardımı ki bunların içinde şehit polis çocukları, engelli çocuğu olan polis aileleri, Toplum Destekli Polislerin tespit ettiği 30 tane mağdur aileler de var. Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile 70 öğrenciye burs yardımı ve 100 aileye eğitim yardımı, Dokuz Eylül Üniversitesi ile 100 öğrenciye burs yardımı ve Katip Çelebi Üniversitesi ile 30 öğrenciye burs yardımı protokolleri imzaladık. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Şükran Dedeataoğlu başkanlığındaki Koruma Kurulu toplantılarına katılarak ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştık. Kurumun yükümlülere vermek üzere talep ettiği kitapları, eğitim ve spor malzemelerini Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Osman Bağlar'ın katılımıyla teslim ettik."

İmzalanan protokolleri anlattı

İzmir eski Valisi Mustafa Toprak'ın katılımıyla yaptığımız protokollerle; Gaziemir Nevvar salih İşgören Devlet Hastanesine yoğun bakım servisi, patoloji laboratuvarı, fizik tedavi servisi,konferans salonu ve yemekhane yapmayı ve 112 acil servis istasyonu yapmayı taahhüt ettiklerini, bunlardan yoğun bakım servisi ile 112 acil servis istasyonunu teslim ettiklerini hatırlatan Urgun, "Cumhurbaşkanımızın açılışını yapacağı İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nin tamamlanması ve Nevvar Salih İşgören Kök hücre Tedavi Merkezi yapılması için 2 milyon 500 bin TL yardım ödemelerine başladık. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Uluslararası Avrasya İleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından mayıs ayında gerçekleştirilen ve dünyaca ünlü bilim insanlarının sunum yaptığı Sürdürülebilir Kalkınma İçin Bilim,Teknoloji, İnovasyon Politikaları ve Uluslararası İşbirliklerinin Rolü Sempozyumu'nun sponsorluğunu yaptık. Katip Çelebi Üniversitesi ile hayırseverlerin adını yaşatacak ve iletişim fakültesi öğrencilerinin uygulamalı ders görecekleri bir medya ve iletişim merkezinin yapılması için gerekli donanım ve teknik malzemelerin satın alma işlemleri devam ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin Balçova Sağlık Kampüsü'ne Nobel Ödüllü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adını taşıyacak bir kız öğrenci yurdu ile bilim adamlarının konaklaması için misafirhane yapmak üzere Başbakanlıktan izin istendi,çalışmalar devam ediyor" diye konuştu. Urgun, İzmir Valiliği ile yapılan bu çalışmaların dışında İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün talebiyle Balçova Salih İşgören Polis Merkezi ve Lojmanlarının tadilat ve bakım işleri yapıldığını, Dokuz Eylül Üniversitesi ile yapılan protokolle Nevvar İşgören Hemşirelik Fakültesi ile Salih İşgören Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun dış cephesi yenilendiğini, İzmir Müftülüğü ile yapılan protokolle Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde vakıfça bedeli karşılanan çocuklara ve gençlere yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından 10 bin adet eğitici kitap dağıtıldığını ve Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'nde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda 2 bin kitap dağıtıldığını ifade etti.

Vakfın bugüne kadar yaptığı hayırlar

Nevvar Salih İşgören Vakfı'nın kurulduğu tarihten sonra yaptığı ilk çalışma Hayırsever Salih İşgören'in hayattayken yaptırdığı ve açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında Başbakanlığı döneminde yaptığı 10 bin metrekare kapalı alanı olan Dokuz Eylül Üniversitesi Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi'nin iç donanım ihtiyaçlarının karşılanması ve erişkin hastanesiyle bağlantısını sağlayan 100 metrelik Tüp Geçit Projesi'nin gerçekleştirilmesi oldu. Bunu, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığından ayrılıp İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı iken hizmete açtığı 9 bin 500 metrekare kapalı, 7 bin 500 metrekare açık alanı bulunan Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi ve otoparkının yapılması izledi. Bu hastanenin zamanında açılabilmesi için Nevvar Salih İşgören Vakfı ana protokoldeki taahhütlerini yerine getirdikten sonra da, kamu kurumlarının ve belediyelerin zaman ve bütçe konularında sıkıştıkları noktalarda İzmir Valiliği ile dört ayrı ek protokol yaparak hastanenin eksiksiz açılmasını sağladı. Bu arada hayırseverlerin yaptırdığı bir hastane, sekiz okul ve iki kliniğin dış cephe yenileme ve iç boya ihtiyaçları karşılandı. Her yıl verilen öğrenci burslarının yanında Hayırseverlerin adını taşıyan okulların eğitimlerine destek verildi.

Hedeflenen projeler

Urgun, vakfın hedeflediği projeleri ise şöyle sıraladı: "Alsancak eski Tekel binalarının kültür, sanat ve eğitim amaçlı olarak kullanılması için Bakanlıktan gelen izin doğrultusunda hemen çalışmalara başlanıyor. Kurucumuz merhum Salih İşgören'in sözlü vasiyeti uyarınca İzmir'de isimlerini taşıyan bir protokol camisinin yapılması, İzmir Emniyet Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya'nın Vakfımızdan talep ettiği ve hayırseverlerimizin adının verileceği Karabağlar Polis Eğitim Merkezi ve Konferans Salonu yapılması, Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz Sayın Şükran Dedeataoğlu öncülüğünde başlattığımız önceki Valimiz Sayın Mustafa Toprak'ın da görüşleri doğrultusunda Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün de katkılarını talep ettiğimiz Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Merkezi çalışmalarına devam edilmesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce talep edilen Bornava Nevvar Salih İşgören Huzurevi'nin tadilatı ve yenilenmesi, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı'nca talep edilen eğitim malzemelerinin temini, Alzheimer hastaları için gündüz bakımevi oluşturulması, şiddet gören kadınlarla ilgili psikolojik ve mesleki eğitim desteği ile maddi destek sağlanması, sokak çocuklarının topluma kazandırılması için yürütülen projelere destek sağlanması, otistik çocuklar ve aileleri için eğitim okulu açılması, çocuk koruma evlerindeki çocuklara eğitim yardımı yapılması, cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan çocuklara eğitim ve kıyafet yardımı yapılması, yüksek öğrenim için hükümlü çocuklara eğitim bursu verilmesi, devlet okullarındaki TÜBİTAK'la işbirliği içerisinde yapılan projelere destek sağlanması, Buca ve Çiğli'de öğrenci yurdu yapılması, çocuk barınma evlerinde kalan çocuklara eğitim desteği sağlanması, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek çalışmalara destek sağlanması, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın desteğinde yürütülebilecek projelerle ilgili ve STK Kapasite Geliştirme Programı'ndan yararlanabilecek çalışmaların yapılması ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Özelleştirme İdaresi ile uzlaşının sağlanarak Buca ve Menderes'teki arsalara vakfın yardımlarını en iyi finanse edeceği yatırımların sağlanması projelerimiz arasında." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Çocuklarına Karşılıksız 1 Milyon Liralık Burs - Son Dakika

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement