Şehit Er Süleyman Mert Paşalı'nın İsmi Gelibolu'da Bir Caddeye Verildi - Son Dakika
Yerel

Şehit Er Süleyman Mert Paşalı'nın İsmi Gelibolu'da Bir Caddeye Verildi

Şehit Er Süleyman Mert Paşalı\'nın İsmi Gelibolu\'da Bir Caddeye Verildi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde Belediye meclisi kararı ile şehit er Süleyman Mert Paşalı’nın adı, ilçedeki bir caddeye verildi.

08.10.2015 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Belediye meclisi kararı ile şehit er Süleyman Mert Paşalı'nın adı, ilçedeki bir caddeye verildi.

İki yıl önce İzmir Alaybey Askeri Tersanesi'nde meydana gelen römorkör kazasında şehit olan er Süleyman Mert Paşalı'nın adı Yazıcızade mahallesindeki bir caddeye verildi. Eski adı Mevlevihane caddesi olan caddenin ismi değiştirilerek, 'Şehit Er Süleyman Mert Paşalı Caddesi' yapıldı. Şehit erin adının caddeye verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Şehit Er'in ailesi de katıldı. Şehit erin ismi yazılı tabela, anne İlknur Paşalı ve ilçe belediye başkanı Mustafa Özacar tarafından duvara çakıldı.

Belediye başkanı Mustafa Özacar, "Şehitlerimizin bizim için ayrı bir manevi değeri vardır. Görevleri başında ve görevlerini yerine getirirken de şehit olan askerlerimizi saygıyla anıyoruz. İşte bir görev şehidimiz ve çok sevdiğimiz bizimde oğlumuz sayılan Süleyman Mert Paşalı'da görevini yerine getirirken şehit olan evladımızdır. Onun anısına ve adının yaşaması için belediye meclisi kararımızla şehidimizin adını bu caddeye verdik. Ruhu şad olsun" dedi.

Şehit erin adının yazılı tabelanın caddeye takılmasından sonra duygulu anlar yaşanırken, şehit erin babası Memduh Paşalı, "Belediye meclisinin bu kararı bizleri oldukça duygulandırdı. Belediye başkanımıza ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra ise, belediye başkanı Mustafa Özacar'da şehit erin ailesine Türk bayrağı hediye etti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Er Süleyman Mert Paşalı'nın İsmi Gelibolu'da Bir Caddeye Verildi - Son Dakika


Advertisement