Şehit Er Vedat Dolançay'ın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Er Vedat Dolançay'ın Cenazesi Toprağa Verildi

Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Er Vedat Dolançay, Van'ın Saray ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

10.02.2016 15:01  Güncelleme: 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Er Vedat Dolançay, Van'ın Saray ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şırnak'taki törenin ardından Van'a getirilen şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından Saray Merkez Camisi'ne götürüldü.

Şehidin cenazesiyle camiye gelen ve ayakta durmakta zorlanan babası Vezir Dolançay ile kardeşlerini Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vali İbrahim Taşyapan, komutanlar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas teskin etmeye çalıştı. Törende şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı.
Vali Taşyapan'ın sakinleştirmeye çalıştığı şehidin babası Vezir Dolançay, "Ben Kürt oğlu Kürt'üm ve şehit babasıyım. Şehidime kurban olayım" dedi. Bodrum'da çalışan ve abisinin şehit haberini aldıktan sonra ilçeye gelen kardeşi Fırat Dolançay da komutanlara sarılarak, "Bunların Allah'ı, dini, imanı yok. Allah onların yanına bırakmasın" diye konuştu.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Arvas, şehidi ebediyete uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek, "Şehitlik çok yüksek bir mertebedir ve şehit olanlar yakınlarının ahirette şefaatçisi olurlar. Efendimizin müjdesine nail olan şehidimiz için burada bulunuyoruz. Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan şehit Dolançay'ın cenazesi, tekbirlerle ambulansa alınarak mahalle mezarlığına götürüldü.

Şehidin cenazesi, mezarlıkta saygı atışının ardından dualar eşliğinde toprağa verildi.
Cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları ile Bakan Yardımcısı Çiftçi ve Vali Taşyapan'ın yanı sıra Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Oğuz, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Er Vedat Dolançay\'ın Cenazesi Toprağa Verildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Er Vedat Dolançay'ın Cenazesi Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement