Şehit Erüstün'ün Cenazesi Memleketine Getirildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Erüstün'ün Cenazesi Memleketine Getirildi

Şehit Erüstün\'ün Cenazesi Memleketine Getirildi

Siirt’te Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiinde PKK’lılar tarafından yola döşenen bombanın, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 asker, düzenlenen askeri törenin ardından şehitler memleketlerine gönderildi.

20.08.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Şirvan- Pervari karayolu Üçyol mevkiinde PKK'lılar tarafından yola döşenen bombanın, askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 8 asker, düzenlenen askeri törenin ardından şehitler memleketlerine gönderildi. Kahramanmaraşlı olan şehit Er Ömer Erüstün (20)'ün cenazesi de törenin ardından hava yolu ile Kahramanmaraş'a getirildi.

Şehidi hava alanında ailesi ve protokol karşıladı. Erüstün'ün Türk bayrağına sarılı naşını gören annesinin feryadı yürekleri dağladı. Şehit Erüstün'ün babası Ali Erüstün'ü ise askerler ve Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer sakinleştirdi.

112 Sağlık Ekiplerinin de hazır bulunduğu hava alanında fenalaşan şehidin yakınlarına müdahale edildi. Ömer Erüstün'ün cenaze aracına bindirilmesi esnasında şehit annesi Nazan Erüstün, cenaze aracına vurarak, "Annen burada Ömer duymadı beni Ömer duymadı annen ölseydi ben ölseydim Ömerim" sözleri alandakileri göz yaşlarına boğdu.

Cenaze aracına bindirilen şehit Er Ömer Erüstün'ün naşı Afşin ilçesine gönderildi. Şehit babası Ali Erüstün ile annesi Nazan Erüstün'ü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç makam aracında ilçeye götürdü. Şehidin cenaze namazının ise yarın Cuma namazına mütekip Afşin Ulu Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından ilçe şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Erüstün'ün Cenazesi Memleketine Getirildi - Son Dakika


Advertisement