Şehit Eşi: Biz Şehit Ailesiyiz Annem, Ağlamayacağız - Son Dakika
Güncel

Şehit Eşi: Biz Şehit Ailesiyiz Annem, Ağlamayacağız

Şehit Eşi: Biz Şehit Ailesiyiz Annem, Ağlamayacağız

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 11 polisten 32 yaşındaki Mehmet Dama'nın cenazesi memleketi Afyonkarahisar'da 15 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

28.08.2016 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 11 polisten 32 yaşındaki Mehmet Dama'nın cenazesi memleketi Afyonkarahisar'da 15 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. 3 yaşındaki oğlu Enes'i vedalaşması için babasının tabutunun başına götüren şehidin eşi Sümeyra Dama, "Sen şehidin oğlusun, biz şehit ailesiyiz annem, ağlamayacağız. Düşmanımızı sevindirmeyeceğiz" dedi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memurlarından Mehmet Dama'nın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi ardından bu sabaha karşı uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi. Buradan alınarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna konulan şehidin cenazesi öğle saatlerinde helallik alınması için önce 3 yıl önce kalp rahatsızlığı sonucu kaybettiği babası Hüseyin Dama'nın Sahipata Mahallesi'ndeki evine getirildi. Annesi Semiha Dama, eşi Sümeyra Dama ve kız kardeşleri ambulansa binerek şehit Dama'nın tabutuna sarıldı. Anne Semiha Dama, "Oğlum, kuzum, canım oğlum" diyerek tabutu okşadı. Helallik alınması ardından şehidin cenazesi, kayınpederi Ali Tokmak'ın Fatih Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada gözyaşları arasında helallik alınırken, bir yakınının kucağında duran 3 yaşındaki Enes Dama ise ne olup bittiğini anlamaya çalıştı.

"BABA BURADA"

Şehit Mehmet Dama'nın cenazesi daha sonra Afyonkarahisar kent merkezindeki Gedik Ahmet Paşa Camii'ne (İmaret Cami) getirildi. Öncesinde camiye gelen annesi, eşi ve yakınları şehidin cenazesini taşıyan Türk bayrağına sarılı tabutu ayakta karşıladı. Yaklaşık 3- 4 dakika ayakta bekleyen yakınları, "Siz şehit yakınısınız, lütfen oturun" uyarısı üzerine oturdu. Tören boyunca ağlamayan şehidin eşi Sümeyra Dama, annesi Semiha Dama ve diğer yakınları, çevresindekileri de "Ağlamayacağız, biz şehit yakınıyız" diye sık sık uyardı. Dua edilmesi sırasında dayısı Süleyman Tokmak'ın kucağında bekleyen Enes Dama da olan biteni izledi. Daha sonra annesi ve yakınlarının aldığı Enes Dama, babasının fotoğrafıyla oynayarak, öptü. Bir yakınının yaka kartına koyduğu fotoğrafa bakan Enes, "Baba burada" derken yakını, "Evet oğlum, o seni buradan görüyor" diye cevap verdi.

"9 MEHMET DAHA YETİŞİYOR"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal'ın başsağlığı dilemesi sırasında, Özkal'a sarılan ablası Fadime Özpınar, "Arkasında 9 yeğen daha yetişiyor. İnşallah 9 Mehmet daha yetişiyor. Yeğenleri intikamını alacak. Vatan sağ olsun. Şehitler ölmez" dedi.

"BAK BABAN BURADA SEV ONU OĞLUM"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı'nın "Enes'i babasına götürelim de vedalaşsın" demesi üzerine çocuğu kucağına alan anne Sümeyra Dama, tabutun başına götürdü ve "Bak baban burada sev onu oğlum" dedi. Gazetecilerden çekinen Enes'e, "Öp oğlum, baba orada" diyen annesi daha sonra, "Sen şehidin oğlusun, biz şehit ailesiyiz annem, ağlamayacağız. Düşmanımızı sevindirmeyeceğiz. Baban da böyle olmasını isterdi" diyerek eşinin tabutunu okşadı.

"PKK, IŞİD VE FETÖ İŞBİRLİĞİNDE SALDIRILARI ARTIRDI"

Cenaze namazı öncesi şehit Mehmet Dama'nın özgeçmişi, ardından da Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın başsağlığı mesajları okundu. Sonrasında konuşan Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İbrahim Özel, şöyle dedi:

"Yaklaşık 1000 yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Birçok şehit verdik ve bundan sonra da vereceğiz. Ancak üzücü olan, bu hain saldırıların ekonomik ve sosyal alanlarda gelişmeden sonra meydana gelmesi düşündürücüdür. İçimizden çıkan ve dış mihrakların desteğiyle PKK, IŞİD ve FETÖ terör örgütü üyeleri özellikle 17 Temmuz sonrası işbirliği içinde saldırılarını artırmışlardır. Ama bu hain örgütler şunu unutmasın; bu ülkenin ordusu, polisi ve vatandaşları bu vatanın her karış toprağı için canını vermeye hazırdır."

15 BİN KİŞİ UĞURLADI

Konuşma ardından cenaze namazına geçildi. Namaza, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, milletvekilleri Ak Partili Hatice Özkal ve Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Zafer Haftası dolayısıyla kente gelen askeri erkan, polisler ve 15 bini aşkın kişi katıldı.

Bingöl'de mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Kerim Üye'nin babası Süleyman Üye de törene katılarak aileye başsağlığı diledi. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından cami çıkışına kadar polislerin omzunda taşınan şehidin cenazesini, camiden Anıtpark'a kadar yaklaşık 1 kilometre boyunca vatandaş omuzladı. Dama'nın cenazesini taşıyabilmek için Kurtuluş ve Bankalar caddeleri boyunca çift sıra saf oluşturan kalabalık, yol boyunca salavat getirdi. Anıtpark'ın önünde ambulansa konulan şehit Mehmet Dama'nın cenazesi, Kocatepe Asri Mezarlığı içindeki Afyonkarahisar Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

2010 yılında polis teşkilatına katılan şehit Mehmet Dama, Afyonkarahisar'ın son 13 aydaki 15'inci, ağustos ayındaki 4'üncü şehidi oldu.

- Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Eşi: Biz Şehit Ailesiyiz Annem, Ağlamayacağız - Son Dakika


Advertisement