Şehit Halisdemir'in Adının Verildiği Okulda Şehitler Anıldı - Son Dakika
Güncel

Şehit Halisdemir'in Adının Verildiği Okulda Şehitler Anıldı

Şehit Halisdemir\'in Adının Verildiği Okulda Şehitler Anıldı

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "İmam hatip liseleri önemlidir, bu okullardan hain çıkmamıştır ve buralarda okumak bir ayrıcalıktır.

25.10.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, "İmam hatip liseleri önemlidir, bu okullardan hain çıkmamıştır ve buralarda okumak bir ayrıcalıktır. İmam hatip mezunlarının bu ülkeye nasıl bir katma değer ürettiğini 15 Temmuz gecesi gördük. 15 Temmuz gecesi, Çanakkale destanının dünyaya haykırılması olmuştur." dedi.

Gündoğdu, Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" programındaki konuşmasında, okul binasının geçmişte FETÖ'ye ait olduğunu ancak Şehit Ömer Halisdemir adının verilerek vatana ve millete faydalı insanların yetiştirileceğini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, Gezi Parkı odaklı olaylar ile başladığına dikkati çeken Gündoğdu, şunları kaydetti:

" Adnan Menderes'in idama götürülüş gerekçesinin ezan olduğunu biliyorduk, Turgut Özal'ın zehirlendiği ortamda Türk-Kürt kardeşliğine öncülük ettiği için içeride ve dışarıda nasıl hedef tahtasına oturtulduğunu biliyorduk, Necmettin Erbakan'ın ümmet ve İslam kardeşliği bilincini, ırkçılığı çöpe atan siyasi yaklaşımını çok iyi biliyorduk ve indirildiği gün bu bina gibi binaları, geçmişte ihanet şebekelerine destek olsun diye yapanların, 'Beceremediniz, gidin' dediği o çağrılar da hala kulağımızdadır.

Biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'Namlusu millete dönmüş tanklara selam durmam' deyişine o gün alkış tutuyorduk ve niçin-nasıl öldürüldüğünü hala bilmiyorduk ama o gün onun başına giden o askerlerin, bugün Cumhurbaşkanı'nı öldürmek için Marmaris'e giden hainler olduğunu çok iyi gördük. Biz dünkü değerlerimize sahip çıkamamıştık, şimdi dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce darbe olduğunda şapkasını alıp giden liderlere inat, ölümü göze alarak, 'Ben varım ey milletim, çıkın sokağa bu tankları millete döndürenlere haddini bildirin' diyerek halkın önüne çıkıp öncülük ettiğini gördük. İşte imam hatipli, lider Reis gibi olur, ümmetin sancısını dünyaya böyle yansıtır, onun arkasından giden bu millete selam olsun."

"Yeni nesiller yetiştireceğiz"

Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nazif Şahin ise düzenlenen etkinliğin, şehitlerin anısına Kur'an-ı Kerim hatmi ve açılış programı olduğunu belirterek, Şehit Ömer Halisdemir'in ailesinin gönderdiği mesajı okudu.

Şahin, 15 Temmuz'da ihanet kalkışması içinde Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını hatırlatarak, "Bu okullar geçmişte bu ihanetin kaynağı olmuştur. Bizler suyu tersine akıtarak, vatanını milletini seven, teknolojinin en iyisini kullanan, bilgide çağ atlamış olan yeni nesiller yetiştirmek için bu mekanlara talip olduk. Buradan en güzel şekilde vatan ve millet aşkıyla yanan, ülkesini çağlar üstüne geçirmek için olanca gayretiyle ve gücüyle çalışan yeni nesiller yetiştireceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Halisdemir'in Adının Verildiği Okulda Şehitler Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı
    15:15 Kars'ta Silah Ticareti Operasyonu: 2 Silah Ele Geçirildi, 2 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kars'ta yasa dışı silah ticaretini engellemek amacıyla düzenlenen operasyonda, biri tam otomatik uzun namlulu olmak üzere 2 silah ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, M.S.C. (35) ve M.M.Y. (30) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, yasa dışı üretim olan uzun namlulu tam otomatik silah ile av tüfeği, şarjör ve 45 fişek ele geçirildi.

  • Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi
    15:15 Şırnak Belediyesi Filosuna 4 Yeni Araç Ekledi

    Şırnak Belediyesi, 2 arazöz, kamyon ve kanal görüntüleme aracı minibüsünü filosuna kattı. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, araçları inceledi. Yarka, halka daha kaliteli hizmet verebilmek için filolarına 4 yeni araç kazandırdıklarını söyledi. Şırnak Belediyesi'nin araç sayısı 140'a yükseldi.

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement