Şehit Jandarma Astsubay Salçuk Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Jandarma Astsubay Salçuk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk, Van'ın Çatak ilçesinde toprağa verildi.

19.08.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musap Salçuk, Van'ın Çatak ilçesinde toprağa verildi.

Hizan kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Salçuk, Bitlis İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle Van'a gönderildi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Filo Komutanlığında alınan şehidin naaşı, karayoluyla memleketi Çatak ilçesine getirildi.

Türk bayraklarıyla donatılan ilçeye getirilen Salçuk'un naaşı, cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çatak Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze töreninde şehidin annesi Zeri, babası İskan Salçuk ve kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Tören öncesi, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.

Defin sonunda oğlunun fotoğrafı ve tabutuna sarılı Türk bayrağını öperek alan baba Salçuk, Vali İbrahim Taşyapan ve yakınları tarafından teselli edildi.

Vali Taşyapan

Vali Taşyapan annesi, babası ve kardeşlerinin sürekli yanında yer alan Salçuk'un hainler tarafından ailesinden ve ülkesinden koparıldığını söyledi.

Ölümün herkesin kaderinde olduğunu ve herkesin hayatını bir gün kaybedeceğini aktaran Taşyapan, şöyle konuştu:

"O aramızdan şehit olarak ayrıldı. Allah diğer evlatlarını bağışlasın. Canı, Allah'tan başkasının alma hakkı yoktur. Bu hainliktir, terördür. Allah bunu yapanların belasını versin. Masum bir canı alanın bu dünyada insan gibi dolaşmaya hakkı yoktur. Ben ailesine sabır diliyorum. Cenab-ı Allah'ın ülkemizi bu sıkıntıdan kurtarması için hepimiz duacıyız. Allah memleketimizde birlik ve beraberlik içerisinde yaşamamızı ebedi kılsın. Hepimiz aynı dinin mensubuyuz, kardeşiz, biriz. Kıyamete kadar bu topraklar bizim olacak. İnşallah burada barış içerisinde kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz."

Törene Çatak Kaymakamı Hacı Asım Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, Yüzün Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Nazar köyü kırsalında dün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada 1 yıllık evli ve bir ay önce baba olan 28 yaşındaki köy korucusu Müslüm Yaldız şehit olmuş, 1 asker yaralanmıştı. Yürütülen operasyonlarda köy korucusunun şehit olduğu bölgeye yakın Gayda köyü kırsalından dönen zırhlı askeri araca teröristlerce saldırı gerçekleştirilmişti. Teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcı, zırhlı aracın geçişi esnasında infilak ettirilmiş, patlamada 5 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Jandarma Astsubay Salçuk Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement