Şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak İçin Tören - Son Dakika
Güncel

Şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak İçin Tören

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutun getirilmesi Askerler tarafından taşınması Törenin başlaması Şehidin özgeçmişinin okunması Sur'daki terör saldırısı Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Abdulselam Özatak için Hakkari'de tören düzenlendi Şehit Özatak'ın naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere Durankaya Beldesine gönderildi Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Abdulselam Özatak, Hakkari'de tören düzenlendi.

06.02.2016 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutun getirilmesi

Askerler tarafından taşınması

Törenin başlaması

Şehidin özgeçmişinin okunması Sur'daki terör saldırısı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Abdulselam Özatak için Hakkari'de tören düzenlendi

Şehit Özatak'ın naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere Durankaya Beldesine gönderildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan jandarma teğmen Abdulselam Özatak, Hakkari'de tören düzenlendi.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından Hakkari'ye uğurlanan 25 yaşındaki şehit Özatak'ın cenazesi Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na getirildi.

Buradaki törene, şehidin ailesi, yakınları ile Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ile binlerce vatandaş katıldı.

Törende görevli askerler şehidin annesi Zübeyde ve babası Salih Özatak'a sarılarak teselli etmeye çalıştı. Kadın komutanlar ise üşümemeleri için üzerlerindeki parkaları şehidin kardeşlerine giydirdi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından naaşı tören alanına getirilen şehit Özatak'ın öz geçmişi okundu.

Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, burada yaptığı konuşmada, bugün Hakkari'nin yetiştirdiği kahraman bir vatan evladının şehit töreni için bir araya geldiklerini söyledi.

"Acımızı ve kaybımızı anlatmaya kelimeler yetersiz kalmaktadır. Ancak başımız dik, anlımız açıktır" diyen Otal, şöyle devam etti:

"Biz de şehidimiz gibi seve seve canımızı vermeye hazırız. Hakkari, bağrından çıkan bir değerini, ülkemizin bölünmez bütünlü ve şanlı Türk bayrağının sonsuza kadar ülke semalarında dalgalanması uğruna hayatının baharında şahadet mertebesine uğurlamaktadır. Teröristlerin haince saldırılarına, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine, milletimizin devletimizin sağlamak için cansiperane mücadele ederek şehit düşen jandarma teğmen Abdulselam Özatak'ı huzurlarınızda şükran ve minnetle anıyorum. Şehidimiz, ailesinin büyük fedakarlığı ile ilk, orta ve lise öğrenimini güzel Hakkarimizde tamamlamış. 2013 senesinde Kara Harp Okulu'nda jandarma teğmen olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılmıştır. Hakkari'nin gururu olarak değişik görevlerde bulunmuş, gönüllü olarak, kendi isteği ile devletin bekası, milletin huzur ve güvenini, kendi hemşerilerine yardım için operasyonda görev almıştır. Ettiği yemine bağlı kalarak seve seve canını feda etmeye gitmiştir" dedi.

Hakkari Müftüsü Mehmet Faysal Geylani'nin okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, silah arkadaşlarının omzunda cenaze aracına konularak, konvoy eşliğinde Durankaya Beldesine götürüldü.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon sırasında dün şehit olan jandarma teğmen Abdulselam Özatak'ın, Hakkari'de yaşayan gönüllü köy korucusu Salih Özatak'ın 12 çocuğundan biri olduğu, kardeşlerine de kendisinin baktığı öğrenildi.

Şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak İçin Tören
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak İçin Tören - Son Dakika

  • Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi
    12:04 Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, 'Kadere Yolculuk' adlı kitabı için imza günü düzenledi

    Sadullah Efe, engelli bireylerin gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak kaleme aldığı 'Kadere Yolculuk' adlı hikaye kitabının tanıtımını yaptı. Kitap, engelli bireylerin engellilik nedenlerini, günlük hayatta çektikleri sıkıntıları ve toplumdan beklentilerini ele alıyor. Kitap, ARES yayıncılık tarafından bin adet basıldı ve kitap evlerinden ve internet satış sitelerinden temin edilebilir.

  • Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti
    12:04 Konya'da Alzheimer Hastası Kadın Balkondan Düşerek Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde bulunan 8 katlı bir apartmanda yaşayan alzheimer hastası 70 yaşındaki Hatice A., 6. kat balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahalede Hatice A.'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi
    12:04 Kırşehir'deki Kalehöyük, otomobillerin park yeri haline geldi

    Kırşehir'de tarihi Kalehöyük, otomobillerin park yeri olarak kullanılmaya başlandı. Vatandaşlar, bölgenin tarihi dokusuna uygun bir çözüm istiyor.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı
    12:03 Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı

    Edirne Ticaret Borsasında buğdayın kilogramı en yüksek 9,249 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünler arasında ise ayçiçeği bulunuyor. Ayçiçeği kilogramı ise en düşük 16,768 lira, en yüksek 18,515 liradan alıcı buldu.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.


Advertisement