Şehit İçin Düzenlenen Törene Yaralı Silah Arkadaşı da Katıldı - Son Dakika
Güncel

Şehit İçin Düzenlenen Törene Yaralı Silah Arkadaşı da Katıldı

Diyarbakır, Sur'da yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin için düzenlenen törene yaralı silah arkadaşı da katıldı.

21.01.2016 11:26  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarabakır'ın Sur ilçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla yapılan çalışmalar sırasında teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının dün patlatılması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Şahin için uğurlama töreni düzenlendi.

Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in cenazesi, törenin ardından Manisa'ya uğurlandı. Törene patlamada yaralanan bir asker de katıldı.

TÖREN DİYARBAKIR DEVLET HASTANESİ'NDE DÜZENLENDİ

Diyarbakır Asker Hastanesi'nde düzenlenen tören şehidin Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı'ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek birlik adına konuşma yaptı. Bunun ardından şehit için dua edildi.

PATLAMADA YARALANAN SİLAH ARKADAŞI DA TÖRENDEYDİ

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Hava Albay Servet Emeksiz ile patlamada yaralanan silah arkadaşı da tekerlekli sandalyeyle katıldı.

MANİSA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Törenden sonra şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Manisa'ya uğurlandı.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerindeki operasyon sırasında, dün PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 2 asker yaralanmış, Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı askerlerden Şahin, müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Ağrı'nın Patnos ilçesinde görev yapan Şahin, geçici olarak 15 gün önce Diyarbakır'a gelmişti.

Şehit İçin Düzenlenen Törene Yaralı Silah Arkadaşı da Katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit İçin Düzenlenen Törene Yaralı Silah Arkadaşı da Katıldı - Son Dakika


Advertisement