Şehit Kantarcı'nın Adı Yetimhanede Yaşayacak - Son Dakika
Güncel

Şehit Kantarcı'nın Adı Yetimhanede Yaşayacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Çengelköy'de şehit olan Halil Kantarcı adına Sri Lanka'da yetimhane yapılacak.

08.08.2016 15:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde Çengelköy'de şehit olan Halil Kantarcı adına Sri Lanka'da yetimhane yapılacak.

Sadakataşı Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, şehadetinden kısa bir zaman önce arkadaşlarıyla görüşmesinde, bir yetimhane yaptırma fikrini paylaşan Halil Kantarcı'nın hayali gerçeğe dönüşüyor.

Dernek ve Kantarcı'nın arkadaşlarının öncülüğünde başlatılan projeye, 9 sivil toplum kuruluşu daha (TÜGVA, Uluslararası Genç Derneği, Genç İHH, Genç Memur-Sen, Genç MÜSİAD, Genç ÖNDER, Mekteb-i Suffa, Misafir Derneği, Sabah Namazı Devrimi) destek veriyor.

Yetimhane, Sri Lanka'nın merkez ilindeki Watadeniya bölgesinde Kantarcı'nın adına yaptırılacak. Ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı ve yetim oranının yoğun olduğu bölgede, medrese eğitimi problemi, çocukların Kur'an-ı Kerim ve dini eğitimle geç tanışmasına neden oluyor. Ekonomik sorunlar sebebiyle de yetimhane inşaatları yapılamıyor.

Proje sonucunda toplamda 317 bin 68 metrekarelik alana yapılacak yetimhane, iki kattan oluşacak ve 40 yetim kalabilecek.

Yetimhanenin yapımına destek vermek isteyenler "HALİL KANTARCI" yazarak cep telefonlarından "2989"a SMS gönderebilir, "bagis.sadakatasi.org.tr" adresinden de bağış yapabilir.

Halil Kantarcı kimdir?

Hayatı boyunca darbeci zihniyetlerle savaşan Halil Kantarcı'nın 9 aylık Ömer Tarık, 2,5 yaşında Zeynep Serra ve 9 yaşında Ali Cihad isimli üç çocuğu bulunuyor.

Kantarcı, 28 Şubat döneminde tıpkı 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi ön saflarda yer aldı. Henüz lise ikinci sınıf öğrencisiyken, 16 yaşında hapse giren Kantarcı, idamla yargılandı. Cezaevinde işkence gördüğü belirtilen Kantarcı, buna rağmen davasından asla taviz vermedi. Kantarcı, 9 yıl süren yargılamanın ardından beraat etti.

Hapishaneden çıktıktan sonra da davası için mücadele etmeye devam eden Kantarcı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy'de şehit edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Kantarcı'nın Adı Yetimhanede Yaşayacak - Son Dakika


Advertisement