Şehit Karakol Komutanı, Sarıkamış'ta Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Karakol Komutanı, Sarıkamış'ta Toprağa Verildi

Çanakkale'de şehit düşen Biga Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, toprağa verildi.

20.04.2014 14:50  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde aile içi şiddet olayına müdahale sırasında şehit düşen Biga Merkez Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, memleketi Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde törenle toprağa verildi.

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen 56 yaşındaki Yakup Atik'in, eşi Hatica Atik'e şiddet uygulaması üzerine, komşuları durumu jandarmaya ihbar etti. Biga Merkez Jandarma Karakol Komtanı Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız, timiyle birlikte ihbarın geldiği köye gitti. Yakup Atik ve eşinin yaşadığı eve varan Kıdemli Başçavuş İlhan Yıldız, eşine şiddet uygulayan Yakup Atik ile evin bahçesinde konuşarak ikna etmeye çalıştı. Bu sırada Yakup Atik, elindeki pompalı tüfekle Başçavuş İlhan Yıldız'a ateş etti. Başçavuş Yıldız, başına isabet eden saçmalarla olay yerinde şehit olurken saldırgan kaçtı. Yakup Atik aranırken döndüğü köyde bir hasmının evine birkaç el ateş etti. Köylülerin haber vermesi üzerine köye jandarma timleri sevk edildi. Bu sırada pusu kurduğu öğrenilen Yakup Atik ateş açılan eve gelen jandarma timinde görevli 2 çocuk babası Astsubay Başçavuş Ömer Yanarı da göğsünden pompalı tüfekli vurarak şehit etti. Atik çıkan çatışmada öldürüldü.

Evli ve 4 çocuk babası Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne getirildi. Gülperi- Mehmet Yıldız çiftinin 7 çocuğundan biri olan Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız'ın cenazesi ilk olarak Yeni Mahalle'deki evlerinin önüne getirildi. Türk bayrağı asılan evin yanında taziye çadırında başsağlığı dilekleri kabul edildi. Şehit Astsubay Başçavuş Yıldız'ın oğulları Bolu'da Jandarma Uzman Çavuş olan oğlu Galip Eren Yıldız ile Gaziantep'de vatani görevini yapan  Recep Yıldız babalarının cenazelerine katılmak için Sarıkamış'a geldi. Şehit Yıldız'ın kızlarından Ayşenur Tunca'nın öğretmen en küçük kızı Zeynep'in ise lise öğrencisi olduğu öğrenildi.

Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız'ın cenaze törenine 1970'li yıllarda Manisa'nın Gördes İlçesi'nde Kaymakamlık yapan Mehmet Büyüktaş ve ailesi de katıldı. Kaymakamlık yaptığı dönemde İlhan Yıldız'ın yanına geldiğini anlatan Büyüktaş, "O dönem yanıma gelerek okumak istediğini söyleyerek benden yardım istedi. Yurda yerleştirdim manevi oğlum olarak kabul ettim" dedi.

Kazım Karabekir Paşa Cami'nde düzenlenen cenaze törenine Kars Valisi Eyüp Tepe, Kars Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Jandarma Bölge Komutanı Tümganeral İhsan Batı, Sarıkamış Kaymakamı Muhammet Gürbüz, Sarıkamış Belediye Başkanı AK Parti'li Göksal Toksoy, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Özoğlu ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Şehit Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız'ın tabutuna sarılan annesi 100 yaşındaki Gülperi, eşi Necla ve 4 çocuğu gözyaşlarına boğuldu. Şehit Yıldız'ın cenazesi Hükümet Caddesi üzerinde omuzlarda taşınarak defnedilmek üzere ilçe mezarlığına götürüldü. Şehit İlhan Yıldız'ın cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Karakol Komutanı, Sarıkamış'ta Toprağa Verildi - Son Dakika

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

  • Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi
    16:44 Yedisu'da Ormanda Gezen Bozayı Yavruları Görüntülendi

    Bingöl'ün Yedisu ilçesinde ormanlık alanın yakınındaki bahçelikte gezinen 2 bozayı yavrusu cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Yedisu ilçesinin Elmalı köyündeki ormanın yakınındaki bahçelik alanda yanlarında anneleri olmayan 2 bozayı yavrusu görüldü. Bahçede gezinerek etrafta yiyecek aradıkları sanılan bozayı yavruları, bir süre sonra insanları görünce ormanlık alana doğru kaçtı. Sevimli bozayı yavruları, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

  • Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi
    16:44 Balıkesir'de Tefecilik Operasyonu: Evde Silah ve Evraklar Ele Geçirildi

    Balıkesir'in İvrindi ilçesinde tefecilik soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelinin evinde çok sayıda silah ve evrak ele geçirildi. Operasyon sonucunda ruhsatsız tabancalar, bıçaklar, senetler ve tapu kayıtları gibi belgeler bulundu. İvrindi Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında işlem başlattı.

  • Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi
    16:43 Pamukkale Belediyesi'ne 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi

    Ali Rıza Ertemur'un Pamukkale Belediye Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Pamukkale Belediyesi tabelasına 'Türkiye Cumhuriyeti' ibaresi eklendi.


Advertisement