Şehit Kaymakam Safitürk'ün Adı Trabzon'da Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehit Kaymakam Safitürk'ün Adı Trabzon'da Yaşatılacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Trabzon Kent Konağının adı, "Şehit Muhammet Fatih Kent Konağı" olarak değiştirildi.

13.12.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Trabzon Kent Konağının adı, "Şehit Muhammet Fatih Kent Konağı" olarak değiştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclisinin aralık ayı dördüncü oturumu, Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı başkanlığında, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, ilgili komisyonlardan gelen önergeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, Trabzon Kent Konağı'nın adının, görevi başında bombalı saldırı sonucu şehit edilen Mardin'in Derik ilçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün adı ile değiştirilmesi önerisi de görüşüldü.

Meclis üyelerinin oy birliği ile Trabzon Kent Konağının adı, Şehit Muhammet Fatih Kent Konağı olarak değiştirildi.

Havaalanı mevkisindeki kavşağa ise Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası eski meclis başkanlarından merhum iş adamı Ali Osman Ulusoy'un adı verildi.

Toplantıda, 2015 yılında başarılı olan sporcular ve kulüplere ödül verilmesi konusu da görüşülerek karara bağlandı.

Karara göre, 1. Amatör Lige çıkmayı başaran 1985 Derecikspor, Trabzon İdmanocağı ve Of Gürpınarspor kulüplerine 8'er bin lira, Bölgesel Amötör Ligi'ne yükselen Bahçecikspor ve Trabzon Faroz Yalıspor kulüplerine ise 10'ar bin lira yardım yapılacak. Bireysel spor dallarında Türkiye'de birincilik alan, dünya ve Avrupa şampiyonalarında ise dereceye giren 81 sporcu da Cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.

Öte yandan, Beşikdüzü ilçesinde yaklaşık üç ay önce meydana gelen sel felaketinden olumsuz etkilenen Beşikdüzüspor, Yeşilköyspor ve Şalpazarıspor amatör spor kulüplerine de 7 bin 500'er lira yardım yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Kaymakam Safitürk'ün Adı Trabzon'da Yaşatılacak - Son Dakika


Advertisement