Şehit Komiser Yardımcısı Kırımlı İçin Cenaze Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şehit Komiser Yardımcısı Kırımlı İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Şehit Komiser Yardımcısı Kırımlı İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 4 Kasım günü PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan 26 yaşındaki Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, 19 günden bu yana verdiği hayat mücadelesini yitirerek şehit oldu.

23.11.2015 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 4 Kasım günü PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan 26 yaşındaki Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, 19 günden bu yana verdiği hayat mücadelesini yitirerek şehit oldu. Şehit Kırımlı'nın cenazesi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle uğurlandı.

Silvan İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Konak, Tekel ile Mescit Mahallesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağının sürdüğü 4 Kasım günü, PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, vurularak ağır yaralandı. Teröristlerin kullandığı keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateş sonucu ağır yaralanan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı, 19 gündür Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Dün akşam saatlerinde, fenelaşan ve doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayan Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı için bugün sabah saatlerinde, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile şehidin silah arkadaşları katılırken, yakınları törene katılmadı. Ambulanstan alınan şehit Kırmlı'nın cenazesinin katafalka bırakılmasının ardından özgeçmişi okundu. 2013 yılında Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan şehit Kırımlı'nın, 10 Temmuz 2013 yılında Diyarbakır Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipler Amirliği'nde göreve başladığı belirtildi. Şehit Komiser Yardımcısı Kırımlı'nın, 24 Ocak 2014'te Temel Özel Harekat kursunu tamamlayarak Özel harekat Şube Müdürlüğü'nde göreve başladığı ve bekar olduğu belirtildi.

Törende konuşma yapan Emniyet Müdürü Adnan Taşdan yaptığı, şehit Komiser Yardımcısı Kırımlı'nın başarılı bir polis olduğunu belirterek, "Bunu herkes bilmelidir ki, bu topraklar üzerinde yaşayan hainler, hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacaklar. Tarih boyunca hainlik eden diğer unsurlar gibi silinip gideceklerdir. O hainlerin ne kadar kötü emelleri varsa, o emelleri boşa çıkaracak binlerce Enis vardır. Enis kardeşim vatanın, bayrağın uğruna girdiğin silahlı çatışmada yaralandın ve 19 günlük tedavi sürecinde şahadet şerbetini içtin" dedi.

Duaların okunmasının ardından şehit Komiser Yardımcısı Enis Kırımlı'nın cenazesi, katafalktan alınarak görev arkadaşlarının tekbir sesleri eşliğinde ambulansa konuldu. Tokat Turhal nüfusuna kayıtlı şehit Kıırmlı, defnedilmek üzere ailesinin oturduğu Ankara'ya gönderildi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Komiser Yardımcısı Kırımlı İçin Cenaze Töreni Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement