Şehit Maaşını "Anıt Bahçe" Yaptırmak İçin Kullandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Maaşını "Anıt Bahçe" Yaptırmak İçin Kullandı

Şehit Maaşını "Anıt Bahçe" Yaptırmak İçin Kullandı

Burdur'un Gölhisar ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Mehmet Ali Özbilgin, şehit oğlu ile ilçedeki diğer şehitler için "anıt bahçe" yaptırdı.

13.12.2013 11:15  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT ÇOBAN - Gölhisar ilçesinde yaşayan 64 yaşındaki Mehmet Ali Özbilgin, şehit oğlu ile ilçedeki diğer şehitler için "anıt bahçe" yaptırdı.

Özbilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Haziran 1995'de Tunceli'de görev yaparken şehit düşen oğlu Ümmet ile aynı yer ve zamanda şehit düşen kuzeni Mehmet Ali Özer için, ilçenin yüksek kesimlerinde bulunan bir tepede içerisinde mescit, meyve ağaçları, piknik, dinlenme alanı ve çeşme bulunan "anıt bahçe".yaptırdığını söyledi.

Bahçe duvarındaki mermer plaka üzerine ilçede şehit düşen 10 şehidin isimlerini yazdığını anlatan Özbilgin, bahçeyi devletin şehit yakınlarına verdiği maaşla yaptırdığını kaydetti.

Özbilgin, "2 teyze oğlu görev yaptıkları Tunceli'de şehit düştü. Ben de devletin bana verdiği şehit maaşını başka yerlere harcamak istemedim. İlçede anıt veya şehitlik olmadığından dolayı şehidim ile tüm şehitlerimizin anısına bu anıtı yaptırdım" dedi.

- "Şehitlik anıtımız oldu"

Mehmet Ali Özer'in babası 76 yaşındaki İsmail Özer ise iki kuzenin Tunceli'ye bağlı Hozat ilçesi Aliağa Boğazı mevkisinde komutanları ve 16 arkadaşıyla şehit olduğunu anlattı.

Tüm şehitler anısına akrabası Mehmet Ali Özbilgin tarafından anıt bahçe yapıldığını belirten Özer, şöyle devam etti:

"Gölhisar ilçesinin tüm şehitlerinin isimleri, anıt bahçenin duvarlarındaki mermer levhalarda yazılı. Gölhisar halkından Allah razı olsun. Buraya gelir, piknik yapar, namazlarını kılar ve dua ederler. Bacanağım sayesinde şehitlik anıtımız oldu."

Gölhisar ilçesinden şehit olan kişileri merak ettiği için anıta geldiğini dile getiren Emre Çelikbaş da Mehmet Ali Özbilgin ve İsmail Özer'den şehitlerin hikayelerini dinlediğini ve duygulandığını söyledi.

-Anıttan detaylar

-Şehit babası Mehmet Ali Özbilgin röportajı

-Şehit babası İsmail Özer röportajı

-Öğrenci Emre Çelikbaş röportajı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Maaşını 'Anıt Bahçe' Yaptırmak İçin Kullandı - Son Dakika


Advertisement