Şehit Oğlu İçin Mini Müze Oluşturdu - Son Dakika
Güncel

Şehit Oğlu İçin Mini Müze Oluşturdu

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Salim Yarar, Şırnak'ta şehit olan oğlu ve diğer Mehmetçiklerin anısını yaşatmak amacıyla evinin yanında mini müze kurdu.

05.04.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ONUR ORHAN - Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Salim Yarar, Şırnak'ta şehit olan oğlu ve diğer Mehmetçiklerin anısını yaşatmak amacıyla evinin yanında mini müze kurdu.

İzmir'in Foça ilçesinde askerliğini yapan Fatih Kemal Yarar, 23 Aralık 1993'te Olağanüstü Hal (OHAL) Bölgesi'ndeki Şırnak'a görevlendirildi. 8 Ocak 1994'te bölücü terör örgütüne yönelik operasyona katılan ve o gece silah arkadaşlarına şehit olacağını söyleyip, helallik isteyen Yarar, 9 silah arkadaşıyla operasyonda şehit düştü.

Oğullarının şehadet haberini alan ailesi, aradan geçen 22 yıla rağmen acılarını unutamadı. Adapazarı ilçesi Çökekler Mahallesi'ndeki evlerinde 365 gün Türk bayrağını dalgalandıran şehit babası Salim Yarar (73), oğlunun ve diğer Mehmetçiklerin aziz hatırasını yaşatmak için evlerinin bitişiğinde mini müze kurdu.

Türkiye'nin pek çok yerinden ziyaretçileri ağırlayan Yarar, özellikle öğrencilerden müzeyi daha çok ziyaret etmelerini istedi.

"Onun anısını ebedi yaşatmak istedim"

Yarar (73), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk milletinin tarihiyle övünen, hürriyet ve istiklaline çok düşkün bir millet olduğunu, hür, bağımsız yaşayabilmenin mutlak bir bedelinin bulunduğunu, bunun da çoğu zaman can olduğunu dile getirdi. Yarar, oğlunun ve diğer Mehmetçiklerin adını yaşatabilmek için mini müze oluşturduğunu söyledi.

Oğlunun ve silah arkadaşlarının, vatan ile millet savunmasında, bölücü terör örgütüne karşı mücadelede canlarını seve seve verdiğini belirten Yarar, "Seve seve diyorum çünkü benim oğlum üniversitede kaydını dondurdu, gönüllü olarak askerliğine karar aldırdı. Şehitlik varmış bedeninde. Onun anısını ebedi yaşatmak, askerimize, Atatürk'e, şehidimize ve gazimize duyduğumuz minnet ve şükranın ifadesini bir fiil gerçekleştirebilmek için bunu düşündüm" ifadelerini kullandı.

"Müzede her şey var"

Mini müzenin 365 gün halka açık olduğunu anlatan Yarar, müzede başta Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere 50 ilden gelen kitaplarla şehit oğlunun ve Türkiye'nin birçok yerinden gelen fotoğraf albümleri, Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen askerlerin künyelerinin, şiirlerin ve tabloların yer aldığını aktardı.

Yarar, ziyarete en çok öğretmen, öğrenci ve askerlerin, değişik rütbede her komutanın geldiğini, bununla gurur duyduğunu aktardı.

"Asker deyince hürriyet ve istiklal, benim bağrımdan çıkan Mehmetçik akla gelir" diyen Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mehmetçik, bizim canımız, ciğerimiz, yavrularımızdır. Şehitlerimize, gazilerimize, askerimize ve Atatürkümüze milletçe minnettarız, önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Benim yetiştirdiğim Mehmetçik, bana hizmet ediyor. Bana hizmet ederken bir bedel ödüyor, canını veriyor. Müzeye bakarken her an onun tazeliğiyle yaşıyorum. Karanlıkta bir mum da sen yak. Ben 'Çeyrek bir mum yakabilirsem ne mutlu' diyorum. Gelen ziyaretçiler burada birçok şeyler ediniyorlar. Bursa Uludağ Üniversitesinden iki öğrenci, 'Burada oturduk, bu kütüphanede tez hazırladık, üniversiteye verdik, size minnet ve şükran duymak için geldik hocam.' dediler. Burada 30 çeşit ansiklopedi vardır. Değişik her türlü yayın vardır. Bir mum kadar çevremize ışık saçabiliyorsak kendimi mutlu addediyorum."

İlk, orta ve lise öğrencilerinden müzeye daha çok gelmelerini isteyen Yarar, yapılan işin ilgi görmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Oğlu İçin Mini Müze Oluşturdu - Son Dakika


Advertisement