Şehit Oğlunun Tabutuna Omuz Verdi - Son Dakika
Güncel

Şehit Oğlunun Tabutuna Omuz Verdi

Şehit Oğlunun Tabutuna Omuz Verdi

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen askerlerden jandarma uzman çavuş Sedat Yıldız'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi'nde toprağa verildi.

27.09.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen askerlerden jandarma uzman çavuş Sedat Yıldız'ın cenazesi, memleketi Osmaniye'nin Toprakkale İlçesi'nde toprağa verildi. Oğlunun tabutuna omuz veren acılı anne Kafiye Yıldız fenalık geçirdi.

Bekar olan 28 yaşındaki şehit uzman çavuş Sedat Yıldız'ın cenazesi ilk olarak Toprakkale İlçesi Göçmenler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Helallik alınmasının ardından şehit cenazesi Karataş Mezarlığı yakınındaki boş alana getirildi. Törene, Osmaniye Valisi Kerem Al, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erkan Olgay, Osmaniye Belediye Başkan Vekili Mehmet Kamil Kadıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin babası Fahri ile ağabeyi İsmail Yıldız, yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalıştı.

OĞLUNU TAŞIDI

İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi askerlerin omzunda bir süre taşındı. Bu sırada anne Kafiye Yıldız, askerlerle birlikte oğlunun tabutuna omuz vererek, "Oğlum, kuzum Sedat'ım" diyerek gözyaşı döktü. Anne Yıldız, bir süre sonra fenalaşarak yere yığıldı. Yakınları ve sağlık görevlileri anne Kafiye Yıldız'a müdahalede bulunduktan sonra defin alanına getirildi.

Sedat Yıldız, Karataş Mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

- Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Oğlunun Tabutuna Omuz Verdi - Son Dakika


Advertisement