Şehit Ömer Erüstün Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Ömer Erüstün Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Ömer Erüstün Son Yolculuğuna Uğurlandı

Siirt’te Şirvan-Pervari karayolu üçyol mevkiinde PKK’lılar tarafından yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Ömer Erüstün, memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

21.08.2015 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te Şirvan- Pervari karayolu üçyol mevkiinde PKK'lılar tarafından yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Ömer Erüstün, memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi.

Dün, Jandarma Er Ömer Erüstün'ün için Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı Omurtak Kışlası'ndaki törenin ardından uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Erüstün'ün naaşı buradan da cenaze aracı ile Afşin ilçesi Devlet Hastanesi'ne Morgu'na kaldırıldı.

Afşin Ulu Camiinde bugün Cuma namazını müteakip Şehit Jandarma Er Ömer Erüstün için cenaze töreni düzenlendi. Burada şehit Erüstün'ün özgeçmişi okundu ve helallik istendi. Şehit Erüstün'ün babası Ali Erüstün, ayakta durmakta güçlük yaşarken anne Nazan Erüstün'ü ise kadın asker ve polisler sakinleştirmeye çalıştı. Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından şehit Ömer Erüstün aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

BİNLER UĞURLADI

Şehit Ömer Erüstün'ün cenaze namazına AK Parti Gurup Başkanvekili Milletvekilleri Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tankçı Albay Burç Pekin, Jandarma Albay Coşkun Doğan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile binlerce vatandaş katıldı.

ANNESİ ARACIN PEŞİNDEN GİTTİ

Şehit Er Erüstün'ün tabutu omuzlarda cenaze aracına kadar tekbirler eşliğinde taşınırken, PKK aleyhinde sloganlar atıldı. Cenaze aracının ön tarafına baba Erüstün otururken anne Nazan Erüstün ise aracın peşinden gitti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Ömer Erüstün Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement