Şehit Ömer Halisdemir'i Öğretmeni Anlattı - Son Dakika
Güncel

Şehit Ömer Halisdemir'i Öğretmeni Anlattı

Şehit Ömer Halisdemir\'i Öğretmeni Anlattı

ŞEHİT Ömer Halisdemir'in 1991 yılında öğretmenliğini yapan Sakarya'daki meslek lisesinin müdürü Çetin Turhan, şehidin görevini iyi yapan, dürüst sakin bir kişi olduğunu söyledi.

20.11.2016 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİT Ömer Halisdemir'in 1991 yılında öğretmenliğini yapan Sakarya'daki meslek lisesinin müdürü Çetin Turhan, şehidin görevini iyi yapan, dürüst sakin bir kişi olduğunu söyledi.

Sakarya'da 3 bin öğrencinin öğrenim gördüğü kentin en büyük meslek lisesi olan İMKB Sakarya Endüstri Meslek Lisesi'nin müdürü Çetin Turhan, 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir'in şehit olduğu haberlerinde fotoğraflarını görünce öğrencisi olduğunu anladığını söyledi. Çetin Turhan, geçmiş evraklarını kontrol ettiğinde o yıllara dair bir not defteri buldu. Öğretmen olduğu ilk yıldan sakladığı öğrencilerin notlarının yer aldığı defteri inceleyen Çetin Turhan, 1991-1992 öğretim döneminde Niğde Merkez Meslek Lisesi'ndeki öğrencileri arasında Ömer Halisdemir'in olduğunu gördü.

Okul Müdürü Çetin Turhan, tesviye bölümü lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken öğretmenliğini yaptığı Ömer Halisdemir'in saygılı ve vatanını seven bir öğrenci olduğunu belirterek, "Şehidimizi ilk göreve başladığım 1991-92 eğitim öğretim yılında okutmuştum. Kendisi gerçekten saygılı, terbiyeli, vatanını milletini seven bir insandı. Yapmış olduğu bu tarihi görevde ne kadar dürüst, çalışkan bir insan olduğunu ortaya koyuyor zaten. Niğde Merkez Meslek Lisesi'nde o zaman ki alanın adıyla tesviye alanında okuyordu. Yine aynı okuldan mezun oldu kendileri. Şehit olduğunu duyduğumuzda onur duyduk, gurur duyduk, hem üzüldük, hem sevindik. Böyle bir şehidin öğretmenliğini yapmış olmak bir öğretmen için en takdire şayan bir durumdur. Biz de bu onurla onurlandırılmış olduk. İyi ki vardı, iyi ki böyle bir görevi üstlendi. Ülkemizi büyük bir sıkıntıya düşmekten de korumuş oldu" diye konuştu.

Bu defterin geçmiş yıllara dair sakladığı tek not defteri olduğuna dikkat çeken Çetin Turhan şöyle konuştu:

"O günlere dair saklamış olduğumuz tek not defteri buydu. Duyar duymaz geçmiş evraklarımı arayarak buldum. Kendisini orada görünce çok mutlu oldum. Kendisi de sınıf içinde sessiz olmakla beraber görevini iyi yapan dürüst sakin bir kişiydi. Demek ki bu tavrını vatana millete canını vererekte bir kez daha kanıtlamış oldu" - Sakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Ömer Halisdemir'i Öğretmeni Anlattı - Son Dakika

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement