Şehit Ömer Koca'nın Adı Kavşakta Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Şehit Ömer Koca'nın Adı Kavşakta Yaşayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Şırnak’ta sivil kıyafetle marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca’nın adının Bahçeler Caddesi ile Burhan Felek Caddesi’nin kesiştiği kavşağa verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

11.04.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Şırnak'ta sivil kıyafetle marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca'nın adının Bahçeler Caddesi ile Burhan Felek Caddesi'nin kesiştiği kavşağa verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıda, idareden gelen 31, komisyonlardan gelen 18 madde görüşülürken, meclis üyelerinin verdiği gündem dışı 12 teklif de karara bağlandı.

Meclis toplantısında, idare teklifleri arasında yer alan Aydıncık Belediyesi tarafından 4 Haziran 2016 tarihinde yapılacak 4. Uluslararası Kültür ve Tarım Festivali'ne maddi destek verilmesi ile 20-26 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacak 43. Uluslararası Silifke Kültür Haftası için 75 bin TL destek verilmesi, meclis üyelerinin oylarıyla ilgili komisyonlara havale edildi. Merkez Yenişehir Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, İstemihan Talay Caddesi'ni 3. Çevre Yolu'na bağlayan 18. Cadde üzerine isabet eden 1. Derece Arkeolojik Sit Alanına ilişkin plan tadilatı teklifi de ilgili komisyonlara havale edilirken, Büyükşehir Belediyesi'ne ait MERULAŞ A.Ş.'nin sermaye artırımı ile ilgili teklifin de komisyona havalesi gerçekleştirildi.

ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER KOCA'NIN ADI KAVŞAKTA YAŞAYACAK

Öte yandan, geçtiğimiz Şubat ayında Şırnak'ta sivil kıyafetle marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca'nın adının merkez Akdeniz ilçesindeki Bahçeler Caddesi ile Burhan Felek Caddesi'nin kesiştiği kavşağa verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Büyükşehir Belediyesi programlarında yer alan projelerle ilgili gündemde yer alan katlı kavşaklar ve gündeme alınacak projelerle ilgili alt yapı, kurum ve kuruluşlarca deplaseler nedeniyle oluşacak zemin tahrip bedeli, ruhsat harcı, keşif bedeli gibi ruhsat bedellerinin ilgili kurumlardan alınmamasına yönelik teklif ise oy birliği ile komisyonlara havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların da görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Tarsus ilçesi Kuşçular Mahallesi ile Adana ili Karaisalı ilçesi Kıralan Mahallesi'ni birbirine bağlayan yolun, Mersin sınırları içerisinde kalan 3,5 kilometrelik kısmının yol ağına alınarak, Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına alınmasına dair komisyon raporu meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Kocamaz, söz konusu bölgenin turizme açılmasının planlandığını söyledi. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Adana'ya ait yolu yaptığını belirten Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin de Mersin sınırları içerisinde kalan kısmı tamamlayacağını kaydetti. Teklif oy birliğiyle kabul edildi.

"MAHKEME KARARINA UYMAK ZORUNDAYIZ"

Toplantıda, Yenişehir Belediye Meclisi'nin davaya konu olan ve mahkeme kararı çıkan Çiftlikköy Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar değişikliği teklifi tartışmaya neden oldu. Yenişehir Belediye Meclisi'nin 1/ 5000'lik plana 'Belediye Hizmet Alanı', 1/1000'lik plana ise 'Rekreasyon Alanı' olarak işaretlediği söz konusu parsellerle ilgili yapılan oylamada, teklif Meclis Üyesi Mustafa Güler'in ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Oylamanın ardından söz alan Meclis Üyesi Mustafa Güler, burayla ilgili bir soruşturma açıldığını dile getirerek, "Mülkiyetin engellenmesi ile ilgili mahkeme kararları var. Mülkiye Müfettişleri tarafından da bu madde ile ilgili tüm meclis üyelerine soruşturma açıldı. Yargı kararı ortada dururken buna karşı bir karar alıyor gibiyiz. O nedenle bu maddenin tartışılması için meclis kararı çıkmalıdır. Yazılı ifadem alınmak üzere bana evrak geldi. Bu bakımdan ben ret oyu veriyorum" dedi.

Kendisi dahil 78 meclis üyesinin tamamına böyle bir evrak gittiğini belirten Başkan Kocamaz da "Müfettiş bu konu da 'eski karara dönün, mahkeme kararına uyun' diyor. Uyuşmazlığın kaldırılması için uyumluluk kararı alıyoruz. Bizden de mahkeme kararının uygulanması isteniyor. Bu noktada biz eskiye döneceğiz ve burayı hizmet alanı yapacağız, daha sonrasına bakılacaktır. Eski haline dönmek zorundayız" diye konuştu.

"HİÇBİR BELEDİYENİN BÜTÇESİ BUNLARI KARŞILAMAYA YETMEZ"

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ise burada bir soruşturmanın söz konusu olmadığına dikkat çekerek, "Bakanlığın müfettişi mülk sahibinin isteği üzerine geldi. Hizmet alanını çevirip konut yapmak mümkün değildir. Şikayet üzerine ön inceleme yapılması isteniyor. 5 binlik planda, binlik ile 5 binlik uyumlu hale gelsin isteniyor. Kökten gelen bir konu değilse mahkeme reddediyor. Bir şeyi çok konuşmak doğru konuşmak değildir. Biz müfettişe oda verdik, bizim orada çalıştı. Ön inceleme için geldi. Bunun sonucunda Bakanlık soruşturma izni veriri ve bunu savcılık yürütür. Hakim, 'kısıtlılığı kaldırın' diyorsa bu, binlik planda kalkmaz. Bu sorunlar her yerde var. Hiçbir belediyenin bütçesi bu tür talepleri kaldırmaya yetmez. Bizim 15 yıllık bütçemiz de yetmez. Bu durumda AK Parti grubu, ilgili bakanlıkla görüşecek, bu konunun yasa ile çözülmesi için girişimde bulunacak" ifadelerini kullandı.

Toplantının son bölümünde görüşülen 12 adet gündem dışı madde de görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Bu maddeler içerisinde yer alan, Mersin Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü yazısı üzerine, hayata geçirilen trafiğin düzenlenmesi için kullanılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) hayata geçirilmesi konusunda Başkan Kocamaz'a yetki verilmesi ve 10 yıl süre ile işletilmesine yönelik teklif oy birliği ile kabul edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şehit Ömer Koca'nın Adı Kavşakta Yaşayacak - Son Dakika

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement