Şehit Özel Harekat Polisi'nin Cenazesinde Darbecilere Lanet Okundu - Son Dakika
Güncel

Şehit Özel Harekat Polisi'nin Cenazesinde Darbecilere Lanet Okundu

Şehit Özel Harekat Polisi\'nin Cenazesinde Darbecilere Lanet Okundu

Şehit Özel Harekat Polisi'nin cenazesinde darbecilere lanet okunduDARBE girişiminde bulunanların Gölbaşı Özel Harekat Polis Merkezi'ne yaptığı saldırıda şehit olan Özel Harekat Komiser Yardımcısı 24 yaşındaki Seher Yaşar için Polatlı merkez camiinde tören düzenlendi.

18.07.2016 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit Özel Harekat Polisi'nin cenazesinde darbecilere lanet okundu

DARBE girişiminde bulunanların Gölbaşı Özel Harekat Polis Merkezi'ne yaptığı saldırıda şehit olan Özel Harekat Komiser Yardımcısı 24 yaşındaki Seher Yaşar için Polatlı merkez camiinde tören düzenlendi. Törene katılan 10 binin üzerinde vatandaş, cami meydanında ile kortej güzergahında darbecileri lanetledi.

İlçede bulunan Topçu ve Füze Okulu, 58. Topçu ve Füze Tugay Komutanlığı'ndan hiç bir görevlinin cenaze törenine katılmaması dikkat çekti. Askeri üniformalı tek kişi, Polatlı İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özcan Demirel oldu. Şehit Seher Yaşar'ın cenazesi, saat 12.00'de Polatlı merkez camiine getirilerek musalla taşına kondu. Seher Yaşar'ın mesai arkadaşları, tabutun başında nöbet tuttu. Babası Veysel Yaşar, annesi Dilek Yaşar ve kardeşi Üniversite son sınıf öğrencisi Ufuk Yaşar ayakta güçlükle durdu. Cenaze törenine katılan Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ile ilçe protokolü acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. Şehit Özel Harekat Polisi Seher Yaşar'ın cenaze namazını ilçe müftüsü Mehmet Muslu kıldırdı. Muslu, "Allah, içerideki hain ve düşmanlardan ülkemizi korusun, şehitlerimize rahmet etsin" dedi. Müftü Muslu'nun helallik isteğine karşı halk hep bir ağızdan 'Helal olsun' dedi.

Cenaze namazının ardından şehit Seher Yaşar'ın naaşı omuzlarda tekbirler eşliğinde Cumhuriyet meydanına getirildi. Camiye 300 metre mesafedeki meydan ile buraya giden güzergahta 10 bini aşkın Polatlılı tekbir getirdi, gözyaşı döktü. Şehidin naaşı Cumhuriyet meydanında bir masanın üzerine konuldu ve burada yine ilçe müftüsü dua etti, helallik istedi. Ardından cenaze aracına konulan şehitin naaşı Polatlı Şehitliği'nde toprağa verilmek üzere yine tekbirlikle uğurlandı.

Cenazede dikkat çeken bir başka ayrıntı ise naaşın cumhuriyet meydanına getirilmesi oldu. Polatlı'da bugüne kadar şehit cenazeleri camiden alınıp, Topçu Okulu istikametine getirildikten sonra araca konuluyorrdu. Bugün ise tam tersi istikamete, Cumhuriyet meydanına getirilerek, cenaze aracına konuldu ve araç turan caddesinden mezarlığa götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Özel Harekat Polisi'nin Cenazesinde Darbecilere Lanet Okundu - Son Dakika


Advertisement