Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül İçin Askeri Tören - Son Dakika
Güncel

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül İçin Askeri Tören

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Türk bayrağına sarılı şehidin tabutunun getirilmesi Cenaze töreninin başlaması Törenden detaylar Törene katılanlardan detaylar Piyade Yüzbaşı Hakan Yay'ın konuşması Dua edilmesi Şehitlerin tabutlarının omuzlara alınıp götürülmesi Mardin'de şehit asker için tören Nusaybin'deki operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gül, düzenlenen törenin ardından memleketi Eskişehir'e uğurlandı Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül için tören düzenlendi.

18.05.2016 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Türk bayrağına sarılı şehidin tabutunun getirilmesi

Cenaze töreninin başlaması

Törenden detaylar

Törene katılanlardan detaylar

Piyade Yüzbaşı Hakan Yay'ın konuşması

Dua edilmesi

Şehitlerin tabutlarının omuzlara alınıp götürülmesi

Mardin'de şehit asker için tören

Nusaybin'deki operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Gül, düzenlenen törenin ardından memleketi Eskişehir'e uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül için tören düzenlendi.

70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konularak, özgeçmişi okundu ve dua edildi.

Piyade Yüzbaşı Hakan Yay, burada yaptığı konuşmada, vatan toprakları için canlarını feda eden, vatanı ve istiklali eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz tüm şehitlerin önünde saygı ile eğildiklerini söyledi.

Tarihin her evresinde insanlığı, uygarlığı ve adaleti ile tüm insanlığa örnek teşkil eden asil Türk milletinin, her türlü felaket karşısında büyük bir sabır gösterdiğini, ancak vatanı söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmediğini belirten Yay, gerektiğinde bu uğurda binlerce şehit verildiğini vurguladı.

Yay, şunları söyledi:

"Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan şehitlerimiz, birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir. Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugün de ülkesine göz dikenlere, bölmeye çalışanlara asla izin vermeyecektir."

Mardin Müftü vekili İsmail Ünal'ın okuduğu duanın ardından şehidin naaşı, Eskişehir'e gönderildi.

Törene, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Ergün, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran ve Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül İçin Askeri Tören
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül İçin Askeri Tören - Son Dakika


Advertisement