Şehit Piyade Uzman Çavuş Tek, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Piyade Uzman Çavuş Tek, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek, memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

20.05.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek, memleketi Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin, Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak için Yakup Şevki Paşa Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin taziyeleri kabul eden yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.

Şehit Tek'in naaşı daha sonra Çarşı Camisi'ne getirildi. Anne Zehra Tek, burada tabuta sarılarak, "Anneler Günü hediyen bu muydu?" diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Şehitlerin canlarını birlik, beraberlik ve milletin bekası için verdiğine işaret eden Görmez, "Bize düşen vazife, onların uğrunda canlarını verdikleri değerlere sımsıkı bağlı kalmaktır." dedi.

"Şehitlerimiz beratımız olsun"

Bu cinayetleri işleyenlerin Allah'ın azap ve lanetinden asla kurtulamayacağını vurgulayan Görmez, şöyle devam etti:

"Bütün cinayet şebekelerine buradan seslenmek istiyorum, şehidimiz, Nusaybin'de canını verdi. Nusaybin Bolvadin'in, Bolvadin Nusaybin'in kardeşi olmaya devam edecektir. Şehitlerimizin uğrunda canlarını verdikleri değerlere, bütün milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde sımsıkı bağlı kalacaklardır. Cenab-ı Hak, şehitlerimizin uğrunda canlarını verdikleri değerlere sadık kalmayı bizlere nasip eylesin. Berat Kandili arefesinde şehidimizi uğurluyoruz. Şehidimiz, beratımız olsun. Şehitlerimiz beratımız olsun. Cenab-ı Hak, birliğimiz, beraberliğimiz ve imanımız için mücadele veren Mehmetçiğimize güç ve kuvvet versin. Şehitlerimize karşı iki görevimiz daha var, birinci görevimiz helalleşmek ama ben şehit cenazelerinde kuralı değiştiriyorum ve Rabbime niyaz ediyorum. Diyorum ki 'Şehitlerimiz bize haklarını helal etsinler.' Sizler de haklarınızı helal ediniz. Cenab-ı Hak, bütün evlatlarımızı, bütün ciğerparelerimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin."

Şehidin cenazesi törenin ardından Bolvadin Şehitler Mezarlığı'na defnedildi.

Törene, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Piyade Uzman Çavuş Tek, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement