Erzurum'da Şehit Olan Polisin Adı Bir Parka Verildi - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Şehit Olan Polisin Adı Bir Parka Verildi

Erzurum\'da Şehit Olan Polisin Adı Bir Parka Verildi

Erzurum'da kalbinden bıçaklanarak şehit edilen 31 yaşındaki polis Suat Orak'ın adı merkez Aziziye'deki bir parka verildi.

26.09.2013 09:15  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da kalbinden bıçaklanarak şehit edilen 31 yaşındaki polis memuru Suat Orak'ın adı merkez Aziziye İlçesi'ndeki bir parka verildi.

Erzurum'da 3 Ocak 2012 günü TEDAŞ'ta güvenlik görevlisi olarak çalışan şizofreni hastası olduğu öne sürülen 37 yaşındaki Selim Karabıyık tarafından kalbinden bıçaklanarak şehit edilen polis memuru Suat Orak adına Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün hatıra ormanı oluşturması ardından merkez Aziziye İlçesi'nde oyun parkı açıldı. Yavuz Selim Mahallesi'ndeki açılışa Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Aziziye Beledeyi Başkanı Fatih Cengiz, ERVAK (Erzurum Kalkınma Vakfı) Başkanı Erdal Güzel ile öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Vali Altıparmak, şehir ve parkların birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu, yeşil alanın bol olmasını arzuladıklarını söyledi. Vali Altıparmak, şöyle dedi:

"Erzurum'da yaz kısa da olsa, karda da park yine güzeldir. Çocukların oynaması, eğlenmesi son derece önemlidir. Bir vefa örneği gösterip şehit polis ve kardeşimiz Suat Orak'ın isminin parka verilmesi bizim için son derece önemli. Bir vatandaş olarak diyorum ki, bize hizmet etmiş insanlara vefa örneği gösterilmesinde büyük hassisiyet ve onur duydum."

Kurdele kesimi ardından çocuklar parkta doyasıya eğlendi. Vali Altıparmak ve beraberindekiler parkta çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Tavşan kostümü giyen iki kişinin açılış öncesinde dağıttığı balonlar çocukları heyecanlandırdı. Çocuklar, tören sonrası parktaki balonları almak için birbirleriyle yarıştı.

Öte yandan Kurtuluş Savaşı yıllarında Azerbaycan'dan 'Kardaş Kömeği' adı altında yardımları Erzurum'a ulaştıran ve bu nedenle Ermeniler tarafından şehit edilen Bakü Müslüman Hayriye Cemiyeti temsilcisi Milletvekili Seyidov'un isminin verildiği parkın açılışı da protokol tarafından yapıldı. Vali Ahmet Altıparmak, Seyidov'un da önemli bir şahsiyet olduğunu belirterek, "Ermeni mezaliminin yaşandığı bu bölgede büyük yararlılıklar gösteren Azeri Milletvekili Seyidov'un isminin parka verilmesi beni çok duygulandırdı. Seyidov'da bizim şehidimiz. Her iki şehidimizi de rahmetle anıyorum" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Şehit Olan Polisin Adı Bir Parka Verildi - Son Dakika


Advertisement