Şehit Polis Alanya'da Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Alanya'da Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Şehit Polis Alanya\'da Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Mardin’in Midyat ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan, memleketi Alanya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

09.08.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan, memleketi Alanya'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Gazipaşa Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, önce baba ocağına götürülüp burada helallik alındı. Ardından cenaze namazı için Emine Özmüftüoğlu Camii'ne getirilen şehit cenazesi, ikindi namazının ardından Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin eşi Özay Sercan, camide tabuta sarılarak eşinin silah arkadaşlarından tabutu açmalarını ve son bir kez eşini kendine göstermelerini istedi. Ancak bu isteği yerine getirilemeyen şehit eşi, "Aşkım, beni terk edip gidemezsin. Hani bana söz vermiştiniz, son bir kez gösterecektiniz" dedi. Şehit eşi, kadın polisler tarafından teselli edilerek tabutun yanından alındı.

Tabutun yanına gelen anne Gülten Sercan ve şehidin kız kardeşi de tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktüler. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde namazı Antalya İl Müftüsü Osman Artan kıldırdı. Helallik alınmasının ardından cenaze, defnedilmek üzere "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları arasında Garnizon Komutanlığı Şehitliği'ne götürüldü.

Cenazeye; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, Hüseyin Samani, Tarkan Akıllı, Deniz Baykal, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, şehidin babası Durmuş Ali Sercan'ın yanına gidip bir süre sohbet edip başsağlığı dilediler.

Şehit polis Sercan'ın 20 günlük bebeği ise cenaze namazının kılınacağı alana getirilmedi. 20 günlük Ali bebek, bir kadın polis nezaretinde alanın dışında bir araçta bekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Alanya'da Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi - Son Dakika

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement