Şehit Polis İçin Siirt'te Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis İçin Siirt'te Tören Düzenlendi

Şehit Polis İçin Siirt\'te Tören Düzenlendi

Siirt’te şüpheli bir aracı durdurmak isterken açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Bünyamin Torğut için Siirt Valiliği önünde tören düzenlendi.

07.07.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te şüpheli bir aracı durdurmak isterken açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Bünyamin Torğut için Siirt Valiliği önünde tören düzenlendi.

Dün gece saat 01.00 sularında Siirt- Eruh Karayolu 10. kilometresinde uğradığı silahlı saldırı sonrası şehit olan Bünyamin Torğut'un (29) cenazesi yapılan otopsinin ardından sabah erken saatlerinde Siirt Devlet Hastanesi'nden alınarak valilik binası önüne getirildi. İl protokol üyeleri, şehidin babası Mehmet İhsan Torğut, şehidin eşi Fatma ve 5 yaşındaki oğlu Ali Turan Torğut, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı tören, şehidin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Vali Tutulmaz ve Emniyet Müdürüs Metin Özkan'ın protokol alanında şehit yakınlarına başsağlığı dilediği sırada, şehit polisin dayısı, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'a dönerek, "Paşamı, Bünyamin'imi koruyamadınız" dedi.

Kürt olduğunu belirten şehit babası Mehmet İhsan Torğut ise, "Bunlar İsrail'in ve Amerika yandaşlarıdır, büyük Ortadoğu projesinin bir parçasıdır. Ama Allah bunların bu planlarını bozacaktır. Bünyaminler ölmez, bunlar hepsi Bünyaminlerdir. Benim ana dilim Kürt, Kürt oğlu Kürt'üm, ama Müslümanım. Amerika ve İsrail yandaşı değilim, onlara yandaşlık etmiyorum bir tek bayrak, bir tek Allah, bir tek peygamberimize inanırım" dedi.

Daha sonra törende bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, dün akşam saat 01.00 sularında, şubesinde civanmertliğiyle, heves ve heyecanlılığı, görevperverliği ile tanıdıkları bir kardeşinin bir hain elin saldırısına maruz kaldığını söyledi. Özkan, "Bu hain eller on ise, biz yüzüz, biniz. Merhum kardeşimizin babasının söylediği gibi bir Bünyamin'i kaybederiz, nitekim o kaybolma değil, peygamberlikten sonra en ulvi görevdir, binlerce Bünyamin de buralarda bekliyor. O hainlerin ne kadar kötü bir niyeti varsa onları kıracak bükecek sapasağlam bir devlet vardır" dedi.

HALK CENAZEYİ OMUZLARA ALDI

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, Siirt İl Jandarma Komutanı Albay Şenol Yeloğlu, kurum müdürleri ve şehidin meslektaşlarının katıldığı tören, İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan dua ile sona erdi.

Polis cenaze mangası, şehit naşını omuzlara aldığı sırada vatandaşlar tekbir getirip cenazeyi omuzlayarak cenaze aracına kadar götürdü.

Daha sonra cenaze aracına bildirilen polis memuru Torğut'un cenazesi, memleketi Elazığ'a gönderildi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis İçin Siirt'te Tören Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement