Şehit Polis İçin Tören - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis İçin Tören

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, izinsiz gösteri yapanların gözaltına alınması sırasında düşerek kafasını çarpan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Fatih Nair için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

10.05.2016 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, izinsiz gösteri yapanların gözaltına alınması sırasında düşerek kafasını çarpan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Fatih Nair için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesindeki törene şehit polisin anne ve babası Ahmet-Hasibe Nair çifti, eşi Nagehan, kızları Esila ve Elif Zehra ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve meslektaşları katıldı.

Şehit polisin Türk bayrağına sarılı naaşının tören alanına getirilmesinin ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan törende yaptığı konuşmada, Çatalca İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği kadrosunda görevli 34 yaşındaki polis memuru kardeşlerinin, durdurulan araç içerisindeki şahsı etkisiz hale getirmeye çalışırken, şüpheli şahsın direnmesi ve mukavemeti sonucu yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede bugün şehit olduğunu bildirdi.

Şehit polis Nair'in 2007 yılında polis teşkilatına katıldığını hatırlatan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Kardeşimiz, kısa zamanda arkadaşlarının ve amirlerinin sevgisini kazanmış, üstün başarıyla görev yapmıştır. Evli ve iki kız çocuğu babası şehidimizin başta ailesi, silah arkadaşları ve teşkilatımızı derinden üzmüştür. Halkımızın huzur ve güvenliği için 7 gün, 24 saat çalışan emniyet teşkilatımızın çok değerli bir üyesini hayatının baharında kaybetmenin kederi içerisindeyiz. Kardeşimiz, ettiği yemine bağlı kalmak uğruna en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Polis teşkilatı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için mesai mefhumu gözetmeksizin zor ve bir o kadar da riskli olan görevlerimizi yaparken, milli menfaatlerimizi her şeyin üzerinde tutmayı, Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk milletinin polisi olmayı artan bir inançla sürdüreceğiz."

Şehit ailelerinin her zaman yanında olacaklarını dile getiren Çalışkan, şehit polisin ailesine seslenerek, "Şehidimizin ailesi, bugün yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın ve anlatmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Sizler, emniyet teşkilatı ailesinin bugün olduğu gibi yarın da ayrılmaz bir parçası olacaksınız. Bu güçlü teşkilatın desteğini yanınızda hissedeceksiniz." dedi.

Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ'ın dua ettirmesinin ardından şehit polisin naaşı tören mangası tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü.

Şehit polis memuru Nair'in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Edirne'ye gönderildi.

-Olay

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Çatalca'da bir şüphelinin gözaltına alınması sırasında düşerek kafasını çarpan ve hastaneye kaldırılan polis memuru Fatih Nair, bugün kurtarılamayarak şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Advertisement