Şehit Polis Mehmet Bora Tayfur, Ankara'da Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Mehmet Bora Tayfur, Ankara'da Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Şehit Polis Mehmet Bora Tayfur, Ankara\'da Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Diyarbakır Sur'da şehit olan 5 güvenlik görevlisinden Özel Harekat Polisi 31 yaşındaki Mehmet Bora Tayfur, göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

29.01.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Sur'da şehit olan 5 güvenlik görevlisinden Özel Harekat Polisi 31 yaşındaki Mehmet Bora Tayfur, göz yaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Törende şehidin babası Nesim, annesi Gülizar, ablası Ayşe 5 ay önce evlendiği eşi Özlem birbirlerinin ellerini sıkı sıkıya tutarak taziyeleri kabul etti.

Anakar Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Celahettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak, mesai arkadaşları, aile yakınları katıldı.

Cenazeye katılan protokol üyeleri Kocatepe Camii'ne gelişlerinde şehidin ailesine taziyelerini sundu. Daha sonra Şehit Özel Harekat Polisi Tayfur için Kocatepe Camii'nde cuma namazınının ardından cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, helallik istemeden önce şunları söyledi:

"İnsanı insan, coğrafyayı vatan ve milleti millet yapan değerler var. İnsan bu değerlerle doğar, bu değerler için yaşar ve gerektiğinde bu değerler için canını feda eder. Gerçek Müslüman, gerçek vatanperver, bu ortak değerlere saygı duyan ve bu ortak bayrağımızın altında birlik ve beraberlik duyguları içinde yaşamayı kendisine ilke edinendir. Ama eskilerin 'bagi, harami, eşkiya' dediği, 'terörist' dediğimiz insanlığı unutmuş ve insanlık değerleriyle mücadele eden bir takım gruplar ve insanlar var ki onlar bu topraklarda gerçekten bize, bu ülke insanlarına, günahsız insanlara zorluklar yaşatıyorlar. Ama şairin dediği gibi, 'Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, bulunur kurtararak bahtı kara maderini' dediği gibi. Düşman ne zaman bu vatanın, bu manevi değerlerin göğsüne hançer saplamaya kalkarsa işte orada askerimiz ve polisimiz, bahtı kara anasını, vatanını, milletini kurtaracak bir can fedakarlığına soyunur ve şehitliği göze alır. Hamd olsun bu şehitlik sevdası bu coğrafyanın bizim için vatan olmasını sağlamış ve inşallah ebediyete kadar da bu coğrafyanın vatan olmasını sağlayacak önemli bir idealdir. Yaşadığımız günler zor günler. Teröristlerin, bagilerin, eşkıyaların şehre indiği ve halkımızı bizar ettiği, anaları bahtı kara hale getirdiği ve göz yaşlı hale getirdiği dönemden geçiyoruz. Ama buna dur demek için göğüslerini siper eden askerlerimiz ve polislerimiz inşallah kısa zamanda bunun üstesinden geleceklerdir. Şehitlik çok şerefli bir mevkidir bu yüzden, bir ideal uğruna, vatan ve bayrak adına şehit olmak peygamberlere komşu olmak demektir. Bugün cenaze namazı için burada toplandığımız şehit kardeşimiz Mehmet Bora Tayfur, işte bu ebediyet alemine uğurladığımız ve peygambere komşu olmasını dilediğimiz bir şehit kardeşimizdir. Biz ona son görevimizi yapmak üzere buradayız. Zaten şahadeti, onun inancına, imamına, ahlakına, vatanperverliğine en büyük şahittir, başka şahide ihtiyaç yok." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Mehmet Bora Tayfur, Ankara'da Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement