Şehit Polis Memuru Beşir Kurt Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Memuru Beşir Kurt Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyaretinden dönerken bulundukları otobüsün Sivas'ta devrilmesi sonucu şehit olan 3 polis memurundan biri olan Beşir Kurt, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi.

14.10.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Ekim Pazar günü Gümüşhane'deki programında görev aldıktan sonra Malatya'ya dönmek üzere yola çıkan Malatya Emniyet Müdürlüğünde görevli polisleri taşıyan Mehmet Oluk yönetimindeki 44 PP 260 plakalı otobüs, gece saat 01.00 sularında Sivas- Erzincan karayolunun 130’uncu kilometresinde Sivas’ın İmranlı ilçesi Ortaköy mevkiinde kaygan yolda kontrolden çıkarak devrilmişti. Feci kazada polis memurları Fatih Çevik (31), Beşir Kurt (40) ve Emrah Horoz (31) şehit olmuş ve 6’sı ağır 33 polis yaralanmıştı.

Şehit polislerin görev yerleri olan Malatya Emniyet Müdürlüğünde dün düzenlenen törenin ardından şehit polis memurlarından Fatih Çevik’in cenazesi memleketi Mersin’e, şehit polis Emrah Horoz’un cenazesi ise memleketi Elazığ’a gönderilmişti.

Malatyalı şehit polis memuru Beşir Kurt için öğle namazına müteakip Şehir Mezarlığında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına şehit polisin ailesi ve yakınları ile birlikte Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı.

Cenaze namazı için musalla taşına konulan bayrağa sarılı tabutun yanına gelen şehit polisin yakınları gözyaşlarını tutamayarak ağıt yaktı. Şehit polisin 10 yaşındaki oğlu Bahadır ise sakin bir şekilde tabutun başında bekleyip cenaze namazında cemaatle birlikte saf tuttu.

Şehit polis memuru Beşir Kurt’un cenazesi, Polis Şehitliğinde yapılan saygı atışı ile birlikte toprağa verildi. Son kez şehidin cenazesine bakmak isteyen aile bireyleri sinir krizleri geçirdi. Cenazeden sonra tabutun üzerindeki Türk bayrağı şehidin babasına verildi.

BURHAN KARADUMAN

Şehit Polis Memuru Beşir Kurt Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Memuru Beşir Kurt Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi - Son Dakika

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 11 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:47 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 11 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Çorlu, Kapaklı ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 530 sentetik ecza hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

  • Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 118 şüpheli yakalandı
    09:46 Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 118 şüpheli yakalandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlar sonucunda uyuşturucu suçundan 118 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu
    09:45 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Efeler'de Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftara 5 binden fazla Aydınlı katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde de iftar sofraları kurdu.

  • Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor
    09:44 Kahramanmaraş Felaketinde Bacak Kaybeden Murat Akkoç, Yeni Proteziyle Yürüyebiliyor

    Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde enkaz altında bir bacağını kaybeden Murat Akkoç, İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan İrade Adımları Derneği tarafından ücretsiz olarak protez bacak takılarak fiziki tedavisi yapıldı. Kaybettiği bacağına protez takılan Akkoç, artık yürüyebiliyor.

  • Bu da '10 teker' seçim kamyonu
    09:41 Bu da '10 teker' seçim kamyonu

    Ordu'nun Altınordu ilçesine bir belediye başkan adayı, 10 tekerli kamyonla seçim çalışmalarını yürütüyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayan aday, kendi iş yerine ait kamyonu seçim aracı olarak kullanıyor.

  • Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi
    09:40 Sivas'ın Ulaş ilçesinde şehit aileleri ve gazilere iftar programı düzenlendi

    Sivas'ın Ulaş ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar programı gerçekleştirildi.

  • Türkiye'de Hava Durumu Tahmini
    09:40 Türkiye'de Hava Durumu Tahmini

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Marmara (Balıkesir hariç), Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği belirtiliyor. Ayrıca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Gümüşhane, Rize, Hakkari, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Batı Karadeniz'de pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı yaşanması tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz'de 1 ila 3 derece, batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmediği belirtiliyor. Rüzgarın ise batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde ise güney ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekildedir: Ankara (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 15 derece), İstanbul (Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 15 derece), İzmir (Parçalı ve az bulutlu, 19 derece), Adana (Parçalı, yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı, 22 derece), Antalya (Parçalı, yer yer çok bulutlu, 24 derece), Samsun (Parçalı ve çok bulutlu, 14 derece), Trabzon (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 12 derece), Erzurum (Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, güneyinde kuvvetli yağışlar bekleniyor, 3 derece), Diyarbakır (Parçalı ve çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, 13 derece).

  • Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı
    09:39 Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

    Hakkari'de Depin mevkisinde düşen çığ nedeniyle Hakkari-Çukurca kara yolu kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri önlem aldı. Yaklaşık 10 metrelik kar yığınının bulunduğu yolun iki tarafında araçlar bekliyor. Su birikintileri ve taş düşmesi nedeniyle başka bir bölgede de temizlik çalışmaları yapılıyor.

  • Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor
    09:39 Ordu'da Belediye Başkan Adayı Kamyonla Seçim Çalışmalarını Yürütüyor

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde 33 yıllık esnaf olan Orhan Gündoğdu, maddi imkansızlıklar nedeniyle seçim otobüsü kiralayamayınca kendi iş yerine ait 10 tekerli kamyonu seçim aracı olarak kullanmaya karar verdi.


Advertisement