Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker İçin Tören Düzenlendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehidin cenazesinin getirilişi -Şehidin yakınlarının tabuta sarılması -Muğla Valisi Amir Çiçek'in konuşması -Şehidin memleketine uğurlanması FETÖ'nün darbe girişimi Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker için tören düzenlendi Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in cenazesi, memleketi Aydın'a gönderildi.

16.07.2016 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehidin cenazesinin getirilişi

-Şehidin yakınlarının tabuta sarılması

- Muğla Valisi Amir Çiçek'in konuşması

-Şehidin memleketine uğurlanması FETÖ'nün darbe girişimi

Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker için tören düzenlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmasının ardından çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker'in cenazesi, memleketi Aydın'a gönderildi.

Şehit polis memuru Eker için görev yaptığı emniyet müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene, Muğla Valisi Amir Çiçek, Jandarma Alay Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve meslektaşları katıldı.

Törene katılan şehidin babası Nihat ve annesi Güzel Eker ile kız kardeşi güçlükle ayakta durabildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Eker'in demokrasi uğruna şehit düştüğünü anımsatarak, polis memurunun, milli iradeyi ele geçirmek isteyen hain, kalleş ve millet tarafından reddedilen ihanet çetesi tarafından şehit edildiğini ifade etti.

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların korunması için emniyet teşkilatının canını feda ederek görev yaptığına dikkati çeken Çiçek, "Cengiz kardeşim de dün silah elinde, 'ben devletimin, bayrağımın yanındayım' diyerek demokrasi uğruna göğsünü siper etmiştir." dedi.

Demokrasi düşmanı, devletin ekmeğini yiyen, silahını kullanan ama devletine silah çeken hainlere meydan vermemek için çatışan şehit ve yaralıların kahramanlıklarının tarihte unutulmayacağını vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

"Dün meydanlarımız demokrasiye sahip çıkan, darbeye 'hayır' diyenlerle doldu. Muğla'da o hainler cevabını aldı ve alacak. Unutmasınlar, bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları onların dersini verecektir. Pensilvanya'dan buraya seslenme. Gel buraya savaş bizimle ey Feto. Sen neredesin. Demokrasi uğruna hepimiz şehit oluruz. Arkanda kimler varsa şunu bilsin ki önce biz kanunlarımızla bir bütün olarak karşındayız. Tüm şuçluları hiç vakit kaybetmeden içeri aldık ve bunların cezasını vereceğiz. Biz bu topraklarda sizi yaşadığınıza pişman edeceğiz. Öyle pişman olacaksınız ki bir daha darbe girişiminde bulunamayacaksınız. Hevesleriniz kursaklarınızda kalacak. Kökünüzü kazıyacağız."

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından okunan duanın ardından şehidin cenazesi, defnedilmek üzere memleketi Aydın'a gönderildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı Yazıcı Grand Mares Otel'i abluka altına alan silahlı kişiler bölgede bekleyen vatandaşların üzerine ateş açmış, olayların ardından bölgeye polis ekipleri sevk edilmişti. Çıkan çatışmada yaralananlardan polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin şehit olmuştu.

Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker İçin Tören Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker İçin Tören Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement