Şehit Polis Sadık Özkan, Tufanbeyli'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Sadık Özkan, Tufanbeyli'de Toprağa Verildi

Şehit Polis Sadık Özkan, Tufanbeyli\'de Toprağa Verildi

Diyarbakır'de IŞİD terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Sadık Özkan, memleketi Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

27.10.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'de IŞİD terör örgütüyle girilen çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Sadık Özkan, memleketi Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit polis Sadık Özkan'ın cenazesi, dün Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından gönderildiği Adana'da Çukurova Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Morgtan alınan cenaze, daha sonra helikopterle Tufanbeyli İlçesi'ne götürüldü.

1 YIL SONRA CENAZESİ GELDİ

Boş araziye inen helikopterden özel harekat polisleri tarafından alınan şehidin cenazesini, dedesi Celal Bilgi karşıladı. Şehit Özkan'ın cenazesi ilk olarak ilçeye bağlı Ortaköy Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Cenazenin eve gelmesiyle birlikte mahallenin eski muhtarı olan çiftçi baba Hacı Bayram, anne Kadriye Özkan ile kardeşleri ve yakınları göz yaşlarına boğuldu. Ailenin yakınları, şehit Sadık Özkan'ın 3 yıllık polis memuru ve Diyarbakır'ın da ilk görev yeri olduğunu belirterek, "En son 1 yıl önce evine gelmişti. Annesinin 15 gün önce kolu kırıldı ancak yine gelemedi. Şimdi cenazesi geldi" dedi.

Helalik alınmasının ardından şehidin cenazesi tören için mahalle meydana götürüldü. Törene Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, askeri ve mülki erkan ile 5 bin kişi katıldı. Törende şehit polis Sadık Özkan'ın özgeçmişi okundu. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu polisler tarafından omuzlara alınarak mahalle mezarlığa götürüldü. Özkan'ın cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis Sadık Özkan, Tufanbeyli'de Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement