Şehit Polis Serdar Gökbayrak Üst Geçidi hizmete girdi - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis Serdar Gökbayrak Üst Geçidi hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Umuttepe Yerleşkesi'nde öğrencilerin karşıdan karşıya güvenli geçişlerini sağlamak için yaya köprüsü inşa etti.

21.10.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Umuttepe Yerleşkesi B Kapısı bölgesine yapılan yaya üst geçidine 15 Temmuz darbe girişimi sırasında görev yaptığı İstanbul'da şehit edilen Derinceli Polis Serdar Gökbayrak'ın adı verildi.

TANITIM YAPILDI

Köprünün tanıtım programına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekli Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Zekeriya Özak, KOÜ Prof. Dr. Rektörü Sadettin Hülagü, Genel Sekreter Doç Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Yeşildal ve Mustafa Altay, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, şehit polis Serdar Gökbayrak'ın ailesi ve öğrenciler katıldı. Kocaeli Valisi Güzeloğlu programda yaptığı konuşmada, "Şehidimiz Serdar Gökbayrak'a Rabbimden rahmet diliyorum, makamı cennet olsun. Burada bulunan değerli yakınlarına, tüm sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

MİLLET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAK

Vali Güzeloğlu, "Serdar Gökbayrak şehidimiz, 241 şehidimiz gibi bizler için hayatını feda eyledi. Bu büyük fedakarlık unutulmamalı. Bizler onların bize emanet ettiği bu vatanı, değerleri, devletimizi daha iyiye daha güzele götürmenin, onların manevi huzurlarında her geçen gün daha güçlü bir Türkiye'yi ve Kocaeli'yi inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu çabamız hiç bitmeyecek. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu millet değerlerine sahip çıkacak. Bugün Gökbayrak şehidimizin adını taşıyan bu eserlerle insanımızın gündemine taşıyan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

ADI BU ESERDE YAŞAYACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, "Üniversite, şehidimizin ismiyle Gökbayrak ismiyle adeta yıldızlaştı. Daha bir güzelleşti. Bu münasebetle şehidimizi ben de rahmetle anıyorum. Serdar Gökbayrak'ın yakınları, kardeşleri aramızda. Bütün yakınlarına da sabırlar diliyorum. Onun adı bu güzel eserde yaşayacak. Her şeyin en güzeline layık üniversitemiz bizim baş tacımız. Yürüyen merdivenli, çok mükemmel, çok kaliteli bir işçiliğiyle güzel bir üst geçidi buraya kazandırdık. Çocuklarımıza, öğrencilerimize buradan daha güvenli bir şekilde okullarına gitme imkanı kazandırdık" şeklinde konuştu.

ÖMER HALİSDEMİR KAMPÜSÜ

''Ben de özellikle 15 Temmuz hain kalkışmasında ülkemiz için canını feda eden; bu vatan, bu bayrak için canını feda eden şehidimizin anısına yapılan köprü için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum'' diyen Rektör Hülagü, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bize bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak noktasında güzel bir gün yaşıyoruz. İnşallah Kullar bölgesinde de yine Şehit Astsubay Ömer Halisdemir kampüsümüzü açacağız." Milletvekili Katırcıoğlu da konuşmasında, "Bu gayret hem öğrencilerimizin eğitim hayatını kolaylaştırıyor, hem de tarihimizi en doğru şekilde aktarmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize yeni öğretim yılında başarılar diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

50 METRE UZUNLUĞUNDA

Yaklaşık 50 metre uzunluğuna sahip olan yaya geçidinin kampüs kısmındaki kısmı kot farkından dolayı düzayak şeklinde yapıldı. Köprüde 1 adet iniş-çıkış yürüyen merdiven, bir adet de asansör yer alıyor. Proje kapsamında 116 ton çelik malzeme kullanıldı. Projede 100 metreküp kazı, 150 metreküp beton çalışması gerçekleştirildi. Çalışmada 300 metreküp taşduvar, 500 metrekare de kaldırım imalatı yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehit Polis Serdar Gökbayrak Üst Geçidi hizmete girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement