Şehit Polis, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polis, Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından, olay yerinde yol güvenliği aldığı sırada başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Kamil Topal, Elbistan’da düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

09.04.2014 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde meydana gelen trafik kazasının ardından, olay yerinde yol güvenliği aldığı sırada başka bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Kamil Topal, Elbistan'da düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

İstanbul'da düzenlenen törenin ardından uçakla Malatya'ya, oradan da cenaze nakil aracı ile Elbistan'a getirilen Kamil Topal'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, Elbistan Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Elbistan Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

İstanbul'da görev yaptığı birimdeki mesai arkadaşlarının da katıldığı cenaze töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şehit polis Kamil Topal'ın özgeçmişinin okunmasının ardından, Elbistan Emniyet Müdürü Barış Murat Başol kısa bir konuşma yaptı. Başol, "Bugün burada, görevi başında elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden kardeşimiz için toplanmış bulunmaktayız. Meslektaşımız 4 Nisan 2014 günü gece saatlerinde Ümraniye Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevliyken, yol uygulaması yaptıkları sırada bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 8 Nisan günü şehit olmuştur. Bizler Allah'ın takdirine inanarak yaşayan kullarız. Ancak ülkemizdeki trafik belasına karşı hepimiz elimizden geldiğince bir şeyler yapabiliriz. Bu düşünceyle ailesiyle, toplumuyla, devletimizin tüm kurumlarıyla trafik terörüne dur demeliyiz. Hayatının baharında toprağa verdiğimiz aziz şehidimize, şahsım ve teşkilatım adına Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim" dedi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ise, "Halkımızın huzur, güven ve mutluluğu için zaman mefhumu gözetmeksizin cefakarca ve fedakarca çalışan emniyet teşkilatımızın bir neferi olan polis memuru kardeşimiz Kamil Topal'ı son yolculuğuna uğurlamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Allah yolunda dini, canı, malı, namus ve şerefi, vatan ve milleti uğrunda ölenlere şehit denilmektedir. Yüce dinimizde şehitlik makamının çok önemli yeri ve makamı vardır. Peygamberimiz bir hadisinde, 'Hiç kimse cennete girdikten sonra tüm dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez. Yalnız şehitler, kendilerine verilen nimetler nedeniyle dünyaya dönüp 10 defa şehit olmayı arzu ederler' şeklinde buyurmaktadırlar. Şehitliğin dinimizdeki yeri kadar toplumumuzda da önemli bir yeri ve saygınlığı vardır. Ülkemizdeki bu önem, çevre ülkeler ve diğer ülkelerdeki önemden kat ve kat daha fazladır. Kamil Topal, görevi başında iken yaşamış olduğu elim bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrıldı. Şehit kardeşimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır temenni ediyorum. Teşkilat mensuplarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Genç yaşta kaybettiğimiz şehidimizin ruhunun şad olmasını ve mekanının cennet olmasını Allah'tan diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Emniyetteki törenin ardından şehit cenazesi, meslektaşlarının omzuna alınarak cenaze aracına bırakıldı. Şehit polis memuru Kamil Topal'ın cenazesi daha sonra baba evine götürüldü. Gözyaşları arasında baba evinde son kez helallik alınırken, cenaze daha sonra Hocazade Camii'ne götürülerek, burada kılınan namazın ardından Hocazade Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene; şehidin anne ve babası Ayşe ve Yemliha Topal ile kardeşleri, akrabaları, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, askeri erkan, polis memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

OLAY

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 4 gün önce meydana gelen maddi hasarlı trafik kazasının ardından, olay yerinde yol güvenliği aldığı sırada, başka bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan polis memuru Kamil Topal, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.

24 yaşında olan Topal, 4 gün süre ile yoğun bakım ünitesinde kalırken, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement