Şehit Polis, Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Polis, Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Polis, Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kahramanmaraş'ta, görev yaparken motosikletiyle yaptığı kazada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir yıldır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybederek, şehit olan motorize polis timinde görevli Mehmet Aydiş (29), İzmir Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen resmi törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

18.08.2014 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta, görev yaparken motosikletiyle yaptığı kazada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir yıldır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybederek, şehit olan motorize polis timinde görevli Mehmet Aydiş (29), İzmir Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen resmi törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Aydiş'in cenazesi törenin ardından baba ocağının bulundugu Bayındır İlçesi'ne götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kahramanmaraş İlçe Emniyet Müdürlüğü emrinde motorize polis timinde görevli polis memuru Mehmet Aydiş, 23 Temmuz 2013 tarihinde, görev sırasında Haydarbey Mahallesi, Mevsim Sitesi önünde motosikletiyle kaza yaptı. Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne kaldırılan evli, bir çocuk babası Aydiş, buradaki ilk müdahallerin ardından durumu ağır olduğu için İstanbul Gülhane Askeri Tıp Akademesi Hastanesi'ne (GATA) sevk edildi. Bitkisel hayata giren Aydiş, doktorların müdalelerine rağmen geçen cumartesi günü saat 21.30'da yaşamını yitirdi. Şehit polis Aydiş'in, cenazesi İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne getirildi. Aydiş, için bugün Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde resmi tören düzenlendi. Cenaze törenine Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ak Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Ödemiş Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Ziya Yurdakonar, Ak Parti Ödemiş İlçe Başkanı Ali Hadim ve CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik, Aydiş'in yakıları ve vatandaşlar katıldı.

BAYRAĞINI DALGALANDIRACAK MESLEKTAŞLARIN ARDINDA BEKLİYOR

Şehit polis Mehmet Aydiş'in özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "Arkadaşımızı şehit rütbesiyle uğurlarken bu ülkeyi hizmet edebilmek için canlarını feda edebilen böyle güzel bir evlat yetiştirdikleri için değerli ailesine teşkilatım adına minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Değerli şehidimizin ailesi, sizler, bize şehit kardeşimiz bıraktığı değerli kıymetli emanetlersiniz. Emniyet teşkilatımızın yurdun her tarafındaki emniyet teşkilatı gönülleriyle sizlere açık olacaktır. Mehmet, emniyet teşkilatımızın, ülkemizin ne ilk ne de son şehidi olacaktır. Her birinizin yüzlerindeki ifadede keder ve üzüntünün yanında, vakur ve kararlı duruşunuz da bu ülke için, bu memleket, bu bayrak için gerektiğinde her birimizin tereddüt etmeden canlarını seve seve feda edecek fedakarlık vatanseverlik hasretini görüyorum. Bundan da mutlu oluyorum. Şehit meslektaşım sen rahat uyu senin bayrağını dalgalandıracak meslektaşların ardında bekliyor" dedi.

Uzunkaya'nın konuşmasının ardından Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, dua ettirip, şehit polis Aydiş için helallik istedi.

EŞİ KUCAĞINDA KIZIYLA TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Törende şehidin eşi Merve Aydiş, 1.5 yaşındaki kızı Asya Aydiş ile birlikte tabutunun başından ayrılmadı. Küçük Asya'nın babasının Türk bayrağına sarılı tabutunu okşaması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Şehidin babası Ramazan Aydiş ise "Hayallerim yarım kaldı" diyerek, oğlunun ardından ağıt yaktı. Törenin ardından şehit Aydiş'in cenazesi ikindide Ödemiş Hamdi Bey Camisi'ne götürüldü. Buradaki tören sırasında şehidin tabutu başındaki çerçeveli fotoğrafı rüzgar nedeniyle düşüp kırılması, acıyı daha da artırdı. Kılınan namaz sonrası Aydiş'in bir süre meslektaşlarının omuzlarında taşınan cenazesi baba ocağının bulunduğu Bayındır İlçesi, Zeytinova Mahallesi Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi. - Ödemiş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Polis, Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement